Ректорат: не зупиняємо профорієнтаційну роботу

13 липня 2015 року

 13 липня під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка пройшло засідання ректорату. Розпочинаючи нараду, очільник університету зауважив, що розпочалися жнива і в прямому, і в переносному сенсі – стартувала вступна кампанія. А отже ми підбиваємо підсумок профорієнтаційної роботи, яку не зупиняємо до завершення прийому. 

 
Тому логічною стала доповідь відповідального секретаря приймальної комісії Ігоря Ільчука про хід надходження заяв. Їх, станом на сьогодні, подано 2305. Комісія працює стабільно і організовано, тож черг немає. Також Ігор Ільчук зазначив, що сьогодні більшу активність проявили бажаючі навчатися в магістратурі. Однак тривогу викликає недосконала система рейтингування. Можна говорити, що третина з абітурієнтів, які вже подали заяви, пріоритетним вказали наш виш. 
 
Щоб тримати руку на пульсі була підтримана пропозиція першого проектора Ігор Ібатуллін щодня підводити підсумки роботи приймальної комісії, збираючись деканам і директорам о 17 годині вечора. Ще одне завдання деканам – подати до навчального відділу списки вакансій на 2-му і 3-му курсах для зарахування на них випускників коледжів.
 
Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша нагадав, що 28 серпня на вченій раді будуть затверджені навчальні плани. І по деяких факультетах є застереження. Наприклад, вибіркова складова дисциплін. Деканати і директорати, розподіляючи вибіркові дисципліни, повинні демонструвати нейтралітет, дбати за якість підготовки фахівців, а не лише відстоювати інтереси своїх кафедр. Зокрема, слушною була пропозиція декана факультету тваринництва та водних біоресурсів Вадима Кондратюка щодо включення до переліку вибіркових дисциплін «Бджолярство» та «Конярство», що дасть змогу студентам розширити кругозір, а університету - зберегти унікальні кафедри. Станіслав Ніколаєнко дав доручення навчальному відділу провести порівняльний аналіз, взявши навчальні плани кожного факультету чи інституту, двох українських університетів такого ж профілю, російського, європейського та американського. Викласти результати у вигляді таблиці та ознайомити ради роботодавців для внесення пропозицій. 
 
Начальник навчально-методичного відділу Лариса Кліх поінформувала про роботу комісії, яка перевіряла хід підготовки навчально-методичного забезпечення на 2015-2016 н.р. Основні виявлені недоліки: невідповідність деяких екзаменаційних білетів новим вимогам, незаповнені журнали педагогічного навантаження. За відведені 2-3 дні вони були виправлені.
 
Директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Віталій Коваленко прозвітував про хід робіт з підготовки поселення студентів першого та старших курсів. По кожному факультету та гуртожитку вже виділені кімнати і в них ведуться косметичні ремонти. Він також зазначив, що зараз в кампусі проживає 6774 студенти. Директор студмістечка Сергій Стецюк попросив у адміністрації допомоги в закупівлі будматеріалів. На що ректор доручив Валерію Іщенку сприяти у вирішенні цього питання.
 
Голова профбюро Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК Тетяна Колесникова повідомила про збори трудового  колективу. Зокрема, йшлося про рекомендацію кандидатури ймовірного керівника лабораторії у зв’язку з переходом Сергія Мельничука на державну роботу та запровадження звання почесного директора.
 
Сергій Кваша відмітив, що на збори не запросили представника ректорату - першого проректора, який курує лабораторію і обов’язково має бути присутнім на такому зібранні. Начальник юридичного відділу Андрій Бова зауважив, що в університеті є затверджений порядок присвоєння почесних звань. А проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило - що ні в Законі України «Про вищу освіту», ні в Статуті університету, ні в положенні про лабораторію присвоєння звання почесного директора не передбачено. Призначати ж керівника лабораторії згідно діючим законодавством може ректор за погодженням з вченою радою.
 
Директор благодійного фонду «Голосіївска ініціатива 2020» Євген Томін доповів, що найбільшу участь у його наповненні беруть факультети харчових технологій та управління якістю продукції АПК, ветеринарної медицини, аграрного менеджменту, економічного та захисту рослин, біотехнологій та екології. Зібрані кошти направляються на ремонт 3-го корпусу, допомогу студентам, які потребують лікування, поточні ремонти в корпусах тощо. 
 
Сергій Кваша розповів про проект «Стратегії розвитку аграрного сектору України до 2020 року». Його англомовний варіант вже опубліковано, на черзі – україномовна версія. Проект включає 10 основних напрямів. Домовлено, що після оприлюднення документу відбудеться нарада науковців університету, де його буде обговорено і за потреби доповнено нашими пропозиціями.
 
Ігор Ібатуллін поінформував про хід жнив в університетських навчально-дослідних господарствах. На сьогодні у НДГ «Ворзель» зібрано зернових на 60 га, на черзі – переїзд техніки до Немішаєво. У цей графік свої корективи внесли дощі. Жнива ж в Агростанції запізнюються через це на 3-4 дні.
 
На завершення Станіслав Ніколаєнко поінформував ректорат про проведення 14 липня засідання Ради ректорів Київського вузівського центру на базі нашого університету. 
 
Ірина Білоус,
Дениc Рудeнь
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook