Навчально-наукова-виробнича лабораторія діагностики та дорадництва з проблем патології лісових і декоративних деревних рослин та їх насаджень імені професора З.С.Голов'янка

«Якби ми вчились так як треба, то й мудрість би була своя»

Т.Г. Шевченко

Загальнонаціональною проблемою нині є масові всихання лісових насаджень, особливо соснових та ялинових. Катастрофічних розмірів це всихання очікується в кінці серпня-початку вересня 2015 року.

Новостворена Лабораторія ДД надає науково-консультаційні, освітні, інформаційні, дорадчі послуги для юридичних та фізичних осіб, відповідно до укладених договорів з метою покращення стану дерев та їх насаджень, в т.ч. природно-заповідного фонду.

                                              

Важливе місце в роботі лабораторії займає визначення правильності призначення та своєчасності вибіркових і суцільних санітарних рубок, рубок виховання, визначення головних факторів, що спричиняють погіршення санітарного стану насаджень, прогнозування динаміки популяцій небезпечних шкідливих комах та збудників хвороб для головних лісостворюючих порід дерев.

Важливе місце в роботі лабораторії займе наукове обґрунтування рубок формування і оздоровлення лісів у заповідних зонах біосферних заповідників, національних природних і регіональних ландшафтних парків, природних заповідниках, заповідних урочищах, заказниках.

Запропоновані та застосовані лісозахисні профілактичні та радикальні заходи завжди мають високу економічну ефективність.

Лабораторія ДД виконує роботи з надання кваліфікованих послуг згідно із затвердженими ректором університету розцінками і тарифами, кошторисами. 

 

Завдання Лабораторії ДД:

  1. Об’єднання зусиль науково-педагогічних та наукових працівників Кафедри, ННІ з метою впровадження у лісове та садово-паркове виробництво наукових розробок з проблем патології деревних порід.
  2. Проведення разом із підприємствами спільної науково-виробничої діяльності.
  3. Надання науково-консультаційних, освітніх, інформаційних та інших послуг, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 27.08.2010 р. № 796 «Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами та закладами систем освіти, що належать до державної і комунальної форми власності».
  4. Використання можливостей Лабораторії ДД для підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників Університету у виробничих умовах.
  5. Покращення підготовки фахівців у галузі лісового та садово-паркового господарства.

Основні напрямами діяльності Лабораторії ДД:

  • впровадження наукових розробок та інших досягнень науково-технічного прогресу у галузі лісового та садово-паркового господарства;
  • надання науково-консультаційних, дорадчих, та інших послуг;
  • організація курсів підвищення кваліфікації;
  • поліпшення фінансового та матеріально-технічного забезпечення Університету шляхом збільшення надходжень коштів спеціального фонду від здійснення вищезазначених послуг, підвищення рівня оплати праці та професійної майстерності його працівників.
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook