Інтерв’ю зі студентом під час проходження виробничої практики

9 липня 2024 року

 5 липня на сучасне виробниче підприємство ТОВ „Vortex Industry” завітали Юрій РОМАСЕВИЧ (гарант освітньо-професійної програми „Робототехнічні системи і комплекси сільськогосподарського виробництва”) та Іван КАДИКАЛО (керівник виробничої практики студентів, які проходять підготовку за цією ОПП). На цьому підприємстві проходить виробничу практику Владислав ПАЛАМАРЧУК – староста академічної групи та член проектної групи ОПП. Викладачі приїхали, щоб дізнатися про його успіхи, оцінити набуті ним нові знання та навички, а також встановити особливості закріплення компетенцій студента під час проходження практики.

 
Вітаємо, Владиславе! Раді Вас бачити на підприємстві. Розкажіть, будь ласка, як проходить Ваша практика? Які завдання Ви вже виконали?
Доброго дня, Юрію Олександровичу, Іване Олександровичу! Моя практика проходить досить інтенсивно. Спершу я займався створенням 3D-моделей деталей, використовуючи програмне забезпечення SolidWorks та Autodesk Inventor. Ці роботи допомогли мені поглибити знання у галузі твердотільного моделювання. Я проектував кронштейни, корпуси для електронних компонентів, радіатори та інші деталі, які використовуються в проектах робототехнічних пристроїв. Крім того, для створення твердотільних моделей деяких готових деталей, які надавав замовник, ми використовували 3D-сканування.
Дуже цікаво. Що було наступним етапом після створення моделей?
Наступним етапом був 3D-друк прототипів. Ми використовували 3D-принтери для друку пластикових моделей. Це дозволило виявити деякі недоліки ще на ранньому етапі проектування. Після друку я проводив тестування, щоб переконатися, що прототипи відповідають усім вимогам. Після того, як замовник підтверджував відповідність деталей, ми переходили до фінального виготовлення деталей. Для цього використовували високоточне обладнання – верстати з числовим програмним керуванням. Потім займалися збиранням всіх компонентів проекту на спеціальному столі. Тут розміщені ручні електричні інструменти та спеціалізоване приладдя, спеціальні інструменти для пайки, мультиметри, осцилографи (для фінального тестування зібраних блоків).
Які навички ви вдосконалили під час цієї практики?
Я вдосконалив свої навички в 3D-моделюванні, роботі з верстатами з ЧПК, пайці електронних компонентів та тестуванні готового виробу. Також я отримав цінний досвід роботи в команді, де кожен може висловити свою думку стосовно виконання проекту та підказати шлях до вирішення певного питання.
Це чудово. Бажаємо Вам успіху в реалізації подальших проектів під час проходження практики.
Дякую, Юрію Олександровичу, Іване Олександровичу!
 
  
 
  
 
Проведене інтерв’ю показує важливість співпраці між університетом і виробництвом у підготовці майбутніх фахівців. Практикант отримує цінний досвід та навички, закріплює і розширює свої знання, а підприємство може оцінити потенціал практикантів та у майбутньому залучити випускників на роботу.
У бесіді із керівником підприємства – Денисом ЛОХМАНОМ – викладачі університету дізнались про досить гарну базу знань, якими оперує практикант. За словами Дениса, під час проходження практики Владислав також показав практичні навички, вміння працювати в команді, вміння вчитись новому та креативність – тобто ті якості, які складають блок загальних компетентностей. Крім того, Денис ЛОХМАН висловив певні побажання щодо змісту підготовки студентів, які обов’язково будуть враховані при оновленні освітніх компонентів ОПП.
Віримо, що спільні зусилля університету та виробництва сприятимуть осучасненню знань та практичних навичок студентів, зокрема, у галузі робототехніки.
 
 
 
Процесор кафедри конструювання машин і обладнання,
гарант ОПП „Робототехнічні систем і
комплекси сільськогосподарського виробництва”,
Юрій РОМАСЕВИЧ
 
Асистент кафедри конструювання машин і обладнання,
керівник виробничої практики

Іван КАДИКАЛО

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook