Відбувся науково-практичний семінар з нагоди Всесвітнього Дня охорони праці

28 квітня 2015 року
НУБіП України, Механіко-технологічний факультет

   28 квітня 2015 р. з нагоди Дня охорони праці, установленого Указом Президента України від 18 серпня 2006 р. № 685/2006, на базі кафедри охорони праці та інженерії середовища НУБіП України було проведено науково-практичний семінар під девізом «Формування працеохоронної культури як визначальний запобіжний захід». Цей захід відбувся у рамкам Тижня охорони праці, програму заходів якого було затверджено наказом ректора НУБіП України від 28.04.2015 р.

   У роботі семінару, проведеного у приміщенні читальної зали наукової бібліотеки (корпус № 11) взяли участь викладачі та студенти НУБіП України; працівники відділу охорони праці НУБіП України; представники сектору охорони праці та пожежної безпеки Міністерства аграрної політики та продовольства України; Управління організації державного нагляду, планування робіт та нагляду за промисловою безпекою та охороною праці на транспорті, у зв’язку, в АПК та соціально-культурній сфері Держгірпромнагляду; Федерації профспілок України та ін.

   Відкрив роботу семінару і виступив з привітальним словом радник ректора Войтюк Дмитро Григорович.

   Начальник сектору охорони праці та пожежної безпеки МАПП України Гнатюк Олег Анатолійович виступив з доповіддю на тему «Ризик-орієнтований підхід у системі управління охороною праці в АПК».

   Начальник Управління нагляду в АПК, СКС, на транспорті та у зв’язку Держгірпромнагляду Тягай Микола Петрович представив доповідь на тему «Зміни у нормативно-правовому забезпеченні охорони праці в сільському господарстві за останні роки».

   Тема доповіді доцента кафедри охорони праці та інженерії середовища Марчишиної Євгенії Іванівні стосувалася ролі "людського чинника" у запобіганні виробничого травматизму на птахофабриках України.

   Питання ролі профспілок у профілактиці нещасних випадків в АПК було розглянуто у доповіді головного спеціаліста-технічного інспектора праці Департаменту охорони праці Федерації профспілок України Тягая Максима Петровича.

   Доцент Білько Тамара Олександрівна розповіла про виробничі ризики травматизму серед працівників ветеринарної медицини.

   У доповіді в.о. завідувача кафедри Войналович Олександр Володимирович було піднято питання змін у викладанні працеохоронних дисциплін у НУБіП України та недопущення зменшення обсягу учбового навантаження для магістрів всіх спеціальностей університету.


 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook