Студентка НУБіП України − переможець V Міжнародного мовно-літературного конкурсу

2 травня 2015 року
       Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 16.04.2015 р. № 439, студентка  І курсу механіко-технологічного факультету НУБіП України Петриченко Тетяна Вікторівна нагороджена Дипломом ІІІ ступеня переможця V Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед студентів ВНЗ IІІ – IV рівнів акредитації (негуманітарний профіль).
         Підготувала студентку до участі у Конкурсі доцент кафедри української та класичних мов Оксана Тепла.
      Завдання фінального етапу V Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка для студентів ВНЗ ІІІ-IV рівнів акредитації (негуманітарних спеціальностей) було таке:
Поміркуйте над такими словами Дуайта Ейзенгауера про українського Кобзаря:«Шевченко промовисто передав невмирущу рішучість людини боротися за волю та її незгасну віру у фінальну перемогу».
Завдання.  Напишіть твір-роздум (максимальний обсяг: 4 стор.) із такою ж назвою, в якому наведіть аргументи, які підтверджували б думку американського президента.
            У творі-роздумі використайте складні речення з різними видами синтаксичного зв’язку, складнопідрядні речення з підрядними допустовими та наслідковими, цитати із творів Т. Шевченка.

       Переможниця поділилася своїми враженнями від участі у Конкурсі: «Участь у Міжнародному мовно-літературному конкурсі імені Тараса Шевченка стала досить-таки цікавим періодом мого життя, оскільки Конкурс проходив у декілька етапів. Коли мій викладач української мови Оксана Миколаївна Тепла  запропонувала мені взяти участь у І  (університетському) етапі конкурсу, я відразу погодилася, адже з дитинства  захоплююся творчістю Шевченка. ІІ етап Конкурсу проходив у більше складних умовах, адже йшлося про престиж мого університету. Серед студентів найкращих університетів Києва я виборола призове місце. Наступний (фінальний) етап був найскладнішим, я розуміла, що тут кращі з кращих, тому права на помилку я не маю. Як наслідок, я  стала переможцем Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка та отримала диплом ІІІ ступеня. Також хочу відзначити , що протягом усіх трьох етапів зі мною була мій викладач Оксана Миколаївна Тепла, яка підтримувала мене, давала влучні вказівки та надихала  на написання статей». 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook