Координаційна рада з питань науково-технічної діяльності: готуємось до відзначення Дня науки

29 квітня 2015 року

     На традиційному засіданні Координаційної ради з питань науково-технічної діяльності обговорено плани наукових колективів щодо відзначення Дня науки в університеті. Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко ознайомив присутніх зі сценарієм загально університетського святкування, яке відбудеться 15 травня о 1200 та звернувся до директорів науково-дослідних інститутів щодо обговорення в колективах кандидатур провідних вчених для відзначення їх дипломами та подяками за внесок у розвиток наукової діяльності університету. Члени координаційної ради поділилися планами щодо відзначення цього професійного свята науковців у своїх структурних підрозділах, зокрема протягом травня буде проведено низку міжнародних та всеукраїнських наукових конференцій, круглих столів, форум молодих вчених, фестиваль студентської науки, тематичні виставки, урочисті засідання науково-технічних та наукових рад, а на базі Української лабораторії якості та безпеки продукції АПК 14 травня буде проходити «День відкритих дверей».

    

    

     З концепцією представлення здобутків вчених університету на XXVII Міжнародній агропромисловій виставці «АГРО-2015» виступила начальник відділу науково-технічної інформації Наталя Шевченко. Очільники наукових підрозділів доповнили її виступ пропозиціями щодо представлення тематичних експозицій на стенді університету.
     Директор НДІ рослинництва, ґрунтознавства, біотехнологій та сталого природокористування Сергій Булигін та начальник відділу інноваційної діяльності та трансферу технологій Василь Туринський доповіли, що посівна кампанія у навчально-дослідних господарствах у розпалі і проходить за графіком. До роботи на дослідних полях по вирощуванню овочевої продукції та НВЛ «Хмільник» у НДГ «Ворзель» залучено студентів. Посів зернових проводиться за інноваційними технологіями, а отже – сподіваємось на гарний врожай та активну участь науковців у проведенні відповідних досліджень за різними напрямами! Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко зауважив, що ректором університету видано наказ, яким забезпечується курсування двічі на тиждень (вівторок, четвер) автобусу за маршрутом НУБіП України – Агрономічна дослідна станція – НУБіП України. 

     Начальник відділу патентно-ліцензійної, винахідницької та раціоналізаторської роботи Наталія Малаховська зазначила, що першочерговим завданням оптимізації подання заявок на об'єкти інтелектуальної власності є перспективи їх комерціалізації з метою підвищення конкурентоспроможності наукових розробок на основі раціоналізації процесу подання та проплати заявок з подальшим плануванням підтримання чинності патентів. Підвищення конкурентоспроможності наукових розробок, у свою чергу, сприятиме укладанню ліцензійних договорів, за якими передбачається виплата винагороди вченим, що стимулюватиме розвиток наукової та інноваційної діяльності. 
     Для обговорення та рекомендації на затвердження вченою радою університету на засіданні були розглянуті монографії.

В. Самсонова,
начальник науково-організаційного відділу НДЧ


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook