V Міжнародна конференція «Розвиток органічного сектору в Центральній / Східній Європі та країнах Центральної Азії»

27 квітня 2015 року
НДІ економіки і менеджменту

16-17 квітня 2015 року науковці на чолі з директором НДІ економіки і менеджменту взяли участь V Міжнародній конференції «Розвиток органічного сектору в Центральній / Східній Європі та країнах Центральної Азії».  Конференція була організована Федерацією органічного руху України і компанією "Organic Services GmbH" (Німеччина) і стала місцем для ділового спілкування, набуття знайомств з новими партнерами і налагодження торговельних зв'язків у Регіоні, доступ в який є досить складним.

Сільське господарство та харчова промисловість відіграють важливу роль в країнах Центральної та Східної Європи, Центральної Азії та Кавказу. Більшість населення цих країн проживає в сільській місцевості. Величезні ферми сусідять з натуральним господарством. У цьому регіоні є як одні з найкращих у світі грунтів, так і сильно деградовані сільськогосподарські землі. Країнам регіону доводиться боротися з наслідками інтенсивного використання агрохімікатів, засоленням грунтів, опустелюванням і, у багатьох випадках, нестачею води.

Саме органічне сільське господарство надає можливість якісно нового розвитку аграрного сектора, а також забезпечує не тільки продовольчу безпеку, але і нешкідливість харчових продуктів з найменшим несприятливим впливом на навколишнє середовище.

Органічне сільське господарство пропонує конкретні рішення для стабільного розвитку сільської місцевості. Воно забезпечує людей здоровою їжею, сприяє збереженню та створенню робочих місць. Високоякісні органічні харчові продукти відкривають нові ринки в національному та міжнародному масштабі. Це особливо важливо для сільських районів, які часто знаходяться на задвірках політики, технологій та глобалізації.

У країнах Регіону продовжується розвиток органічного руху як частини зеленої економіки. Органічний сектор, заснований на взаєморозумінні, сучасних стандартах, рекламно-просвітницьких кампаніях, що використовує перевірені часом традиції з метою задоволення попиту на гідну довіри безпечну продукцію, володіє величезним потенціалом для того, щоб робити життя кращим, забезпечувати зростання добробуту і передбачуваність не тільки фермерам, але і переробникам.


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook