Факультет ветеринарної медицини підтримав Миколу Івановича Цвіліховського на посаду декана

8 квітня 2015, 15:00
Факультет ветеринарної медицини

8 квітня співробітники, науково-педагогічні працівники і студенти зібралися на конференцію трудового колективу  факультету ветеринарної медицини. Відкриваючи засідання, голова профбюро факультету Володимир Бондар наголосив, що згідно Закону України «Про вищу освіту»  посада  декана є виборною і підзвітною очолюваним колективам.

В роботі конференції також взяв участь перший проректор НУБіП України Ігор Ілліч Ібатуллін та начальник відділу кадрів Микола Васильович Михайліченко.

Свою програму розвитку факультету на найближчі роки і перспективу озвучив кандидат на посаду декана – академік НААН України, професор Микола Цвіліховський. 
 
 
Зокрема, Микола Іванович визначив пріоритети діяльності. Перш за все, він наголосив, що і надалі буде підтримувати на належному рівні кадровий потенціал, адже сьогодні такого потужного колективу немає на жодному іншому аналогічному факультеті нашої держави. Також необхідно дбати і про активізацію профорієнтаційної роботи – як серед української молоді, так і іноземців. Принагідно кандидат відзначив, що впродовж 2011-2014 років факультет наростив набір у 4 рази, що дає можливість знаходити саме свого абітурієнта. 
Микола Цвіліховський говорив також про необхідність розширення міжнародних зв’язків, забезпечення гнучкості магістерських програм, післядипломну освіту та інше.

В обговоренні програми кандидата взяли участь професори Володимир Духницький, Світлана Ткачук, Микола Захаренко, Віталій Любецький. Вони звернули увагу на підготовку навчально-методичної літератури і видання підручників, розвиток магістратури та умови вступу на базі ОКР "Бакалавр", рейтинг працівників факультету та його доцільність, господарську діяльність, діяльність навчально-виробничих лабораторій тощо.

Ігор Ілліч у своєму виступі наголосив, що найближчим часом з 812 вишів залишиться всього 317. І хоча наш університет, як флагман аграрної освіти, під скорочення аж ніяк не потрапляє, працювати потрібно і надалі на високому рівні! Ігор Ілліч зачепив чимало питань – необхідність економії всіх ресурсів, рейтингової оцінки викладачів, яка є і має бути, ситуацію з науковими пенсіями і необхідність генерувати зв’язки з пенсіонерами, що забезпечить роботу спецрад, наповнення коштами спеціального фонду і т.д. Але головне слід пам’ятати, що головні наші роботодавці – студенти, і готувати з них висококваліфікованих фахівців – наше першочергове завдання.

За результатами таємного голосування 93 делегати переважною більшістю голосів підтримали кандидатуру Миколи Івановича Цвіліховського і рекомендували вченій раді університету затвердити його на посаду декана факультету ветеринарної медицини. Присутній на конференції начальник відділу кадрів Микола Михайліченко зазначив, що вибори проводилися відповідно до чинного законодавства та в установленому порядку.

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook