Колектив гуманітарно-педагогічного факультету підтримав професора Василя Шинкарука на посаду декана

31 березня 2015 року

31 березня відбулася конференція трудового колективу гуманітарно-педагогічного факультету. Її делегати зібралися, щоб обрати не лише керівника факультету, а й шлях його розвитку. Вибори декана викликані вимогами Закону України «Про вищу освіту» та змінами в структурі університету. 

Відкрив конференцію голова профспілкової організації факультету Олександр Грабовський та запросив до слова кандидата на посаду декана гуманітарно-педагогічного факультету професора Василя Шинкарука
 
Василь Дмитрович прозвітував про проведену роботу на факультеті. І хоча він виконував обов’язки декана лише три місяці, проте за цей короткий термін під його керівництвом колективом проведена масштабна робота. Зокрема, започатковано раду працедавців, створено центр профорієнтаційної роботи та сприяння працевлаштуванню випускників, раду молодих науковців та студентське наукове товариство, науково-просвітницький центр прав дитини, центр соціально-психологічної служби. Крім того, зініційовано створення кафедри духовного відродження. Василю Дмитровичу вдалося відстояти включення ряду гуманітарних дисциплін у навчальних планах підготовки фахівців на інших факультетах та ННІ. Нещодавно також затверджені вченою радою університету ліцензійні справи нових напрямів підготовки і спеціальностей. 
 
За його керівництва удосконалено навчальні плани, вперше введено нові дисципліни для підготовки наукових кадрів, започатковано ініціативні тематики науково-дослідних робіт. Суттєво активізувалася профорієнтація, оновлено концепцію культурно-виховної роботи, налагодження міжнародної діяльності та багато іншого.
 
Всі ці кроки  спрямовані на збереження колективів кафедр. А що потрібно зробити, щоб примножувати напрацьоване, Василь Шинкарук теж дав змістовну відповідь, представивши перспективи розвитку факультету. 
 
 
Участь в обговоренні звіту та кандидатури взяли проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку університету Андрій Кудін, завідувачі кафедр Руслан Сопівник, Анатолій Безпаленко, Світлана Амеліна, Віталій Шмаргун, доцент кафедри культурології народна артистка України Наталія Шелепницька, голова профкому співробітників університету, доцент Ростислав Тарасенко, Валентина Гнатюк та доцент Іван Байрак. Вони зазначили, що проведені заходи є вагомими для розвитку факультету, а спектр означених задач вражає, як кількісно, так і якісно. Започатковані претендентом ініціативи – своєчасні і реальні кроки для якісної підготовки майбутніх фахівців і наукових кадрів. Підтримку від студентів та аспірантів висловили голова студентської організації Ірина Ткаченко та голова ради молодих науковців Олександр Прохорчук
 
 
 
 
 
 
 
 
За результатами таємного голосування конференція трудового колективу рекомендувала вченій раді університету на посаду декана гуманітарно-педагогічного факультету доктора філологічних наук, професора Василя Дмитровича Шинкарука.
 
Присутні на засіданні вчений секретар Оксана Барановська та начальник відділу кадрів Микола Михайліченко зазначили, що конференція в університеті  відбулася відповідно до вимог і чинного законодавства та побажали успіхів у здійсненні намічених планів.
 
Ольга Наконечна
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook