23 березня – День вшанування пам’яті Олександра Філя

24 березня 2015 року

        У Бережанському агротехнічному коледжі вирує студентське життя. 23 березня ще один весняний день, та був він сумним і позначений траурною стрічкою на державному прапорі: усі ми задумалися, як живемо і що робимо для кращого сьогодення та майбутнього України.

     23 березня Олександр Філь герой АТО, бережанець, наш студент 2012-2013 н. р. мав би зустрічати свій 20-ий День народження. Але… неоголошена війна на сході України «збирає страшний урожай»…

 
 
 
 
У День вшанування пам’яті Олександра Філя студенти Бережанського агротехнічного коледжуспланували ряд заходів. Реквієм пам’яті о 1010 біля каплиці інституту зібрав одногрупників Сашка, студентів-першокурсників, викладачів та працівників вузу. Говорячи про жертовність юнака, всі разом слухали проникливі поезії Майдану, які підготували й декламували студенти (Залипецький Ярослав, Гураль Іван, Шипула Юля, Шипула Уляна і Сорокоум Софія); вшанували пам’ять Героїв,  що загинули за Україну, хвилиною мовчання. Ми не можемо досі повірити в те, що Олександра немає посеред нас, але коли промовляли його ім’я у спільній поминальній молитві, сльози самі наверталися. Отець Володимир у кінці панахиди звернувся до присутніх словами Лесі Романчук, сучасної письменниці Тернопілля: «Кожен вирішує, як йому йти, кожному – вільна воля. Кожному зважать наприкінці підсумок долі». Усі ми маємо усвідомити, що «Україна починається з тебе».Олександр Філь знав це точно. Після Реквієму та спільної молитви студенти групи ЕоСп-11М 2012-2013 н. р. сходили на могилу Олександра для покладання квітів та запалення свічки.
День вшанування пам’яті Олександра Філя відбувся. Хочу висловити щиру подяку всім, хто долучився до спланованих заходів. Коштом студентів коледжу виготовлено стенд, який став змістовною окрасою  третього поверху. Окремо висловлюю вдячність Штогрину С.С., котрий дуже допоміг у розробці дизайну. Тематична експозиція біля каплиці інституту, підготовлена працівниками бібліотеки коледжу, теж не залишала байдужим нікого, світлини Сашка привертали увагу кожного й примушували зупинитися хоч на кілька секунд. Звичайно, дякую всім викладачам і студентам, що долучилися до поминальної молитви та Реквієму памяті. Гроші з благодійної ярмарки смаколиків, зароблені вашими зусиллями,будуть передані родині як допомога у спорудженні пам’ятника Олександру.
Герої не вмирають!
Зборівська Оксана,
куратор групи ЕоСп-11М 2012-2013 н. р.  

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook