Кафедра вищої та прикладної математики

Адаптаційний семестр

    Вже протягом кількох років поспіль за розпорядженням ректора університету Станіслава Ніколаєнка викладачі кафедри вищої та прикладної математики проводять безоплатні адаптаційні курси з математики для студентів першого курсу на всіх факультетах, де вивчаються математичні дисципліни.

2021-2022 навчальний рік не став виключенням і цього разу, незважаючи на пандемію коронавірусу. Викладачами кафедри було проведено тестування рівня знань студентів з шкільної математики та організовано відбір на адаптаційні курси з метою підвищення рівня знань з елементарної математики та плавної адаптації студентів до вивчення курсу математичних дисциплін таких, як вища математика, прикладна математика, теорія ймовірностей та математична статистика та інші. Всього було протестовано 1105 студентів з 11 факультетів та ННІ та відібрано і рекомендовано на адаптаційні курси 707 осіб.
Заняття проводилися за спеціально розробленою програмою з метою ефективного та швидкого засвоєння знань з елементарної математики, необхідних для вивчення курсу математичних дисциплін. Розклад проведення додаткових занять був узгоджений зі студентами, що брали участь у адаптаційному семестрі і чітко розподілений між викладачами кафедри, тобто, кожен день робочого тижня проводилось заняття з елементарної математики одним із викладачів кафедри. Розклад проведення занять, посилання на платформу, в якій проводилось заняття, паролі доступу - вся ця інформація була висвітлена на сайті кафедри і доведена до відома студентів.
Загалом за весь семестр викладачами кафедри було проведено понад 200 годин додаткових занять з елементарної математики з використанням відеоконференцій на базі платформи Zoom, Cisco Webex, Googl Meet, в яких студенти приймали саму активну участь.
 
 
 
Після закінчення курсів знову було проведено тестування, яке показало, що рівень математичної підготовки підвищився. Переважна більшість учасників курсів справились із своїми завданнями. А це означає, що студентам легше буде засвоювати матеріал, а викладачі зможуть на більш високому науковому і методичному рівні доносити знання з курсу математичних дисциплін.

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook