Кафедра аграрного, земельного та екологічного права імені академіка Василя Зіновійовича Янчука

Адреса: Національний університет біоресурсів і природокористування України, юридичний факультет, вул. Васильківська, 17. 03040 м. Київ

Тел.: (044) 257-33-10

Електронна пошта: [email protected]

Завідувач кафедри:
Єрмоленко Володимир Михайлович

доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент Національної академії правових наук України

 

     Кафедра народилась у 2001 році разом зі створенням юридичного факультету і відтоді функціонує у його складі як базова, яка відповідає загальному напряму навчального і наукового спрямування НУБіП України. Першим завідувачем кафедри став провідний вчений-юрист, фундатор школи аграрного права в Україні, доктор юридичних наук, професор, академік Академії правових наук України В.З. Янчук, ім’я якого кафедра носить з 2006 року. Крім академіка В.З. Янчука на кафедрі з самого початку її створення працювали відомі вчені-юристи доценти І.М. Миронець, А.О. Крикунов, В.М. Єрмоленко, а пізніше – С.В. Гринько. З 2006 року кафедру аграрного, земельного та екологічного права ім. академіка В.З. Янчука очолює доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент  Національної академії правових наук України В.М. Єрмоленко.
     Наразі кафедра займає провідне місце в Україні в проведенні наукових досліджень у галузях аграрного, земельного, екологічного та природоресурсного права поряд з кафедрою земельного та аграрного права Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, кафедрою земельного та аграрного права Київського національного університету ім. Т. Шевченка, а також відділом проблем аграрного та земельного права Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАН України.
     У освітянській діяльності кафедра керується сучасними інтегративними технологіями викладання базових юридичних навчальних дисциплін «Аграрне право», «Земельне право», «Екологічне право», «Природоресурсне право» тощо при підготовці фахівців за ОПП "Право" спеціальності 081 "Право" першого (бакалаврського) рівня вищої освіти. Кафедра забезпечує реалізацію ОПП "Право" за спеціальністю 081 "Право" другого (магістерського) рівня вищої освіти, а також здійснює підготовку докторів філософії і докторів юридичних наук за спеціальністю 081 "Право" за напрямом "Земельне право; аграрне право; екологічне право; природоресурсне право".

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook