Сиропусний тиждень

24 лютого 2015 року
НУБІП України

У сиропусний тиждень кафедрою української та класичних мов було проведено низку заходів.Організатор Федоренко А.А.Масляну відзначали студенти 1-4 курсів Педагогічного,Юридичного,ТВППТ,Рибогосподарського факультетів.

 

Федоренко Анжеліка Анатоліївна,

спеціаліст кафедри української та класичних мов

 

зі стрінки Студентський науковий гурток "Медіакрок" станом на 14.09.2021 рік

Керівник гуртка - кандидат наук із соціальних комунікацій, журналіст, публіцист, член Національної спілки журналістів України ЧЕКАЛЮК Вероніка Василівна

Електронна адреса: [email protected]

Наукова спрямованість гуртка: актуальні питання медіасфери, проблеми розвитку українських та світових ЗМІ, аспекти впровадження професійних стандартів у практику журналістської діяльності, конвергентна і крос-медійна журналістика.

Мета – ознайомити гуртківців з основами професії журналіста, етапами редакційно-видавничого процесу.

Завдання гуртка:
Навчальні:

  • вивчення історії вітчизняної та зарубіжної журналістики;
  • озброєння студентів сукупністю знань про принципи журналістської діяльності, особливості журналістської професії;
  • вивчення основ журналістської творчості, формування навичок журналістської майстерності, комунікативної компетентності та здобуття первинного професійного досвіду;
  • формування практичного досвіду створення друкованого та онлайн видання, відеосюжетів, фоторепортажів, блогів;

Розвивально-виховні:

  • всебічний розвиток творчих здібностей, індивідуального мислення, інтересів, схильностей, розширення загальної обізнаності.
  • формування навичок колективної діяльності та діалогового спілкування, сучасного світосприйняття, активної життєвої позиції, толерантності, культури міжнаціонального спілкування у багатонаціональному соціумі;
  • пробудження інтересу до преси та формування свідомого ставлення до журналістики як виду суспільної діяльності;
  • формування потреби в підвищенні рівня власної інформаційної культури;
  • виховання культури мовлення.

За словами керівника гуртка В. В. Чекалюк: «Журналістика пронизує життя кожної людини, кожен, хто має гаджет (інтернет), може впливати на формування громадської думки. Ми свідки того, як на очах одного покоління інформаційні технології зазнають потужних еволюційних змін, рух думок у просторі відбувається за секунди, незалежно від відстані й обсягу інформації. Журналістика – професія майбутнього».

Наш гурток – це сучасний інформаційний молодіжний осередок, представники якого удосконалюють хист журналістської професії: репортера,  фотографа, режисера новин, блогера.
Гурток із журналістики відкритий для усіх охочих! Це навчальний проект, що інтегрується у професійне телевиробництво. Проект передбачає створенняи інформаційних матеріалів на актуальні теми: резонансні події, новини, прогнози, усе, чим живе сучасна молодь. 

ПРИЄДНУЙСЯ ДО НАС!

План роботи гуртка "Юний журналіст" на 2019-20 навчальний рік 

Звіт про роботу гуртка "Юний журналіст" за 2019-20 навчальний рік

 www.youtube.com/watch

РОБОТА ГУРТКА «ЩАСЛИВІ СЮЖЕТИ 2020»

    

    

     

 У відео лише деякі проведені за нашою участю заходи. Нині персональний склад членів гуртка зростає і ми маємо 509 заяв від студентів, хоча залучених до роботи гуртка (не членів гуртка) значно більше. Ми працюємо зі студентами і школярами (потенційними абітурієнтами). Понад 100 сюжетів вийшло у 2019-2020 рр. досягнуті результати роботи гуртка надихають студентів і ми маємо щомісяця нових учасників наших програм.

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook