Кафедра фізичного виховання

Вступ 2024. Профорієнтаційна робота

Навчання за освітньою програмою «Фізична культура і спорт» передбачає здобуття особою теоретичних та/або практичних знань, умінь, навичок щодо організації спортивного тренування, проведення уроків з фізичної культури, фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів; управління суб’єктами сфери фізичної культури і спорту, залучення різних груп населення до занять фізичною культурою і спортом; профілактики захворювань та травматизму, надання долікарської допомоги, ведення здорового способу життя.
Фахівець з фізичної культури і спорту може працювати в системі навчальних закладів, дитячо-юнацьких спортивних школах, спортивних клубах, туристичних агенціях, фітнес центрах, закладах лікувально-оздоровчого характеру, громадських організаціях.
Фахівець може обіймати посади:
-      тренер з виду спорту (федерації, збірної чи клубної команди, спортивної школи і т. ін.);
-      тренер-викладач з виду спорту (спортивної школи, секції);
-      тренер-методист спортивної школи;
-      тренер-методист тренажерного комплексу (залу);
-      фітнес-тренер.
Обираючи спеціальність «Фізична культура і спорт» в нашому університеті ви отримаєте не тільки теоретичні знання з цієї галузі, але будете мати змогу набути практичного досвіду і спортивної майстерності з різних видів спорту, адже у нас працюють викладачі найвищого спортивного рівня.
ПРАВИЛА ПРИЙОМУ НА 2024 РІК
У НУБіП України підготовка фахівців зі спеціальності "Фізична культура і спорт" здійснюється: Освітнім ступенем «Бакалавр» за державним замовленням та на умовах договору. Форма навчання: денна. Термін навчання: 3 роки 10 місяців
Для навчання за державним замовлення та за контрактом (за кошти фізичних та юридичних осіб) абітурієнти подають: свідоцтво про загальну середню освіту + електронну заяву + сертифікат НМТ 2024р., або 2023 р., або 2022 р.+ творчий конкурс + мотиваційний лист(обов’язково).
ПРОГРАМА ТВОРЧОГО КОНКУРСУ 017 «ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА І СПОРТ» першого (бакаварського) рівня вищої освіти
Відео - інструктаж творчого конкурсу

Етапи вступної кампанії

Строки проведення

Реєстрація електронних кабінетів

з 1 липня 2024 року

Прийом заяв та документів на навчання від осіб, які вступають на основі сертифікатів ЗНО або НМТ

19 липня – 18:00 31 липня 2024 року

 

 

Освітнім ступенем «Магістр» за державним замовленням та на умовах договору. Форма навчання: денна. Термін навчання: 1 роки 4 місяців
Для навчання за державним замовлення та за контрактом (за кошти фізичних та юридичних осіб) абітурієнти подають: документ про раніше здобуту освіту + електронну заяву + результати ЄВІ 2024 + результати ЄФВВ 2024р.  + мотиваційний лист(обов’язково).

ПРОГРАМА ФАХОВОГО ВСТУПНОГО ВИПРОБУВАННЯ "017 ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА І СПОРТ" другого (магістерського) рівня вищої освіти

Перелік документів для вступу
Анкета абітурієнта спеціальності «Фізична культура і спорт»
Спортивні команди НУБіП України
 
 
  
 
 
Тому, якщо ви ще знаходитесь перед вибором свого майбутнього – не вагайтесь, вступайте до Національного університету біоресурсів та природокористування України» на спеціальність
017 «Фізичне виховання і спорт»
 
  Викладачі кафедри фізичного виховання поспілкувалися із майбутніми випускниками Гатненського ліцею
Науково-педагогічні працівники кафедри фізичного виховання Олена ОТРОШКО і Сергій ВЕРБИЦЬКИЙ завітали до Гатненського ліцею Гатненської сільської ради з презентацією НУБіП України, зокрема спеціальності 017 «Фізична культура і спорт».
У цьому ліцеї навчалася студентка нашого університету Євгенія КЕДИЧ, на запрошення якої відгукнулися викладачі кафедри фізичного виховання.
Євгенія вже три роки опановує спеціальність 017 «Фізична культура і спорт», дуже задоволена якістю навчання і можливістю тренуватися. Своє майбутнє вона вирішила пов’язати зі спортом, а саме стати тренером. На сьогодні завдяки навчанню в НУБіП України Євгенія має значні професійні здобутки у гирьовому спорті не тільки як спортсменка, але як і суддя. Своїми враженнями і набутим досвідом студентка вирішила поділитися із майбутніми випускниками ліцею. Вона поспілкувалася з директором навчального закладу Маргаритою ГАНЗЯ, яка радо погодилася прийняти представників НУБіП України. Була організована зустріч із 10-м і 11- м класами, щодо вибору майбутньої професії.
Олена ОТРОШКО докладно розповіла про факультети, інститути і спеціальності нашого університету. Зупинилася на бакалаврських програмах гуманітарно-педагогічного факультету, можливості отримати по завершенню навчання двох дипломів, міжнародній співпраці і стажуванні. Зупинилася на перевагах розташування кампусу і матеріальній базі.
Сергій ВЕРБИЦЬКИЙ доповнив доповідь успіхами студентів на спортивних змаганнях, розказав про наших призерів чемпіонатів світу і Європи, запросив відвідати університет і приєднатися до онлайн зустріч на День відкритих дверей.
Євгенія КЕДИЧ розповіла про свій досвід навчання, якість знань і можливості працевлаштування.
У кінці зустрічі викладачі запропонували дітям заповнити анкети для подальшого спілкування.
 
 
 
Микола КОСТЕНКО,
 
завідувач кафедри фізичного виховання

Профорієнтаційна робота зі старшокласниками – орієнтир на вибір професії

Викладачі кафедри фізичного виховання завітали до Юрівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  Фастівського району Київської області. Це вже другий візит наших викладачів у рамках співпраці між школою і НУБіП України з приводу профорієнтаційної роботи з  учнями старших класів.

Вибір професії для кожної молодої людини – це вибір свого місця в житті, подальшого шляху навчання і праці. Профорієнтаційна робота зі старшокласниками – один з головних напрямків виховної роботи, яка спрямована на підготовку учнів до свідомого вибору професії, визначення свого місця у суспільстві. Завданням профорієнтаційної роботи є підготовка учня до обґрунтованого вибору професії, що задовольняє як особисті інтереси, так і суспільні потреби. Вона містить такі види профорієнтаційної діяльності як професійна інформація та професійне виховання. Якщо професійним вихованням переважно займаються вчителі школи, а особливо класний керівник; то надати ґрунтовну інформацію щодо спеціальностей, які можна опанувати у ЗВО і професії, які користуються найбільшим попитом на ринку праці допоможуть викладачі університету.

Так у четвер відбулася зустріч викладачів кафедри фізичного виховання з учнями 10-го та 11-го класів Юрівської ЗОШ. Разом зі старшокласниками на лекції були присутні директор загальноосвітнього закладу Анатолій Пилипович Ловягін і класний керівник 10-го класу Тетяна Андріївна Коваленко.
Старший викладач кафедри фізичного виховання Наталія Володимирівна Крупко презентувала нові спеціальності, які відкрилися в НУБіП України, розказала про переваги навчання в нашому виші, про співпрацю з університетами інших держав, про програму подвійних дипломів, навчальну практику за кордоном і перспективи працевлаштування. Також зупинилася на спеціальності «Фізична культура і спорт» та професійних тренерах, які викладають на нашій кафедрі і запропонувала вибрати НУБіП України для подальшого навчання і отримання престижних затребуваних професій.
Старший викладач кафедри Ріма Гасимівна Дубовік більш детально зупинилася на факультетах  університету та підготовчих курсах для вступу в НУБіП України. Запропонувала інформацію для майбутніх вступників у вигляді згрупованої таблиці, з якої учні змогли дізнатися про минулорічний прохідний бал на бюджет по всіх спеціальностях НУБіП України, ліцензійний обсяг, сертифікати ЗНО для вступу на відповідну спеціальність та минулорічну вартість навчання на різних спеціальностях.
Школярі зацікавилися наданою інформацією і вже розглядали наш виш для продовження своєї освіти, адже декілька випускників Юрівської ЗОШ 2020 року обрали НУБіП України і навчаються на економічному та юридичному факультетах.
Цього року отримати вищу освіту в нашому університеті планує Марія Коваленко, а десятикласники Денис Скуратов і Павло Марущак зацікавилися можливістю отримати кваліфікацію тренера з обраного виду спорту, адже вони грають у волейбол.
Наприкінці зустрічі викладачі кафедри фізичного виховання запропонували учням завітати на «День відкритих дверей» до нашого університету і дізнатися більше інформації про перспективи навчання в НУБіП України. Наостанок, сторони домовилися про подальшу співпрацю.
Микола Костенко,
завідувач кафедри фізичного виховання
 
 

Центр туризму та краєзнавства учнівської молоді Святошинського району міста Києва спільно з клубом орієнтування «Зелеста» в рамках профорієнтаційної роботи проводив ІІІ відкриті змагання з орієнтування в приміщеннях присвячені Дню Святого Валентина. Підготовка звісно зайняла досить багато часу, але це завжди виправдовується достойним результатом з точки зору якості проведення заходу, позитивних емоцій учасників і як результат продовження розвитку спортивного орієнтування навіть в цей непростий час для України. Хочеться подякувати перш за все людям, які надавали дозвіл на використання приміщень для проведення змагань. Це директор школи № 25 Губенков Федір Миколайович та ректор НУБіП Ніколаєнко Станіслав Миколайович, а коли два Миколайовичи підкріплюються третім отримуємо класний результат!

Захід зібрав учнів закладів освіти Святошинського району та міста Києва, студентів 1-2 курсів, майбутніх абітурієнтів.

Захід було організовано та проведено на високому професійному рівні з застосуванням сучасного обладнання, електронної відмітки зі спортивного орієнтування, намальована і надрукована в типографії спортивна карта навчального корпусу №12. Діти шкільного віку разом з тренерами, батьками відвідали музей факультету ветеринарної медицини. Завдяки зусиллям педагогічного колективу Центру, в рамках цього заходу, юні спортсмени мали змогу підвищити спортивну майстерність.

Особлива подяка заступнику завідувача кафедри зі спортивної роботи, старшому викладачу Пархоменку В’ячеславу Кузьмовичу за активну допомогу в проведенні змагань, а також  директору зоологічного музею факультету ветеринарної медицини Стегнею Миколі Михайловичу за цікаву екскурсію до музею для учасників змагань.

По завершенню заходу маємо статистику, яка говорить нам наступне: в змаганнях прийняли участь 251 орієнтувальник. Спортсмени з 27 клубів, представляли Вінницьку, Донецьку, Житомирську, Київську, Луганську, Харківську області та місто Київ.

Організаторам поталанило – повітряна тривога прозвучала лише в другий день перед початком нагородження і тому цю процедуру прийшлось проводити в бомбосховищі. В цілому об’єктивно можна оцінити захід з точки зору організації і проведення як високий. Важливою на мій погляд особливістю даного дійства є те, що багато людей відкривають для себе цей вид орієнтування по новому і в коло цих людей входять, як досвідчені орієнтувальники так і новачки. І це дає позитив і наснагу організаторам на майбутнє.

 

 

Білошицький Віктор Миколайович, головний суддя змагань

 

Посилання на фотогалерею зі змагань: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=649934667135408&id=100063566407648

 
 
Викладачі кафедри фізичного виховання провели профорієнтаційну роботу у найкращому закладі освіти Київщини
Викладачі кафедри фізичного виховання завітали до Бориспільського навчально-виховного комплексу «Гімназія «Перспектива» загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів». 
Школярі трьох випускових класів були запрошені до актової зали гімназії для зустрічі з викладачами НУБіП України. Загалом були присутні 56 учнів одинадцятих класів гімназії.
Співробітники кафедри розповіли абітурієнтам про Національний університет біоресурсів і природокористування України. Викладач кафедри Олена Отрошко докладно доповіла про спеціальності, які є в НУБіП України, про переваги і перспективи нашого університету порівняно з іншими вишами. Звернула увагу на спеціальності гуманітарно-педагогічного факультету, розповіла про співпрацю з університетами інших держав і про програму подвійних дипломів. Зупинилася на компактному і зручному  розташуванні корпусів і гуртожитків  НУБіП України, насиченому культурному і спортивному житті наших студентів.
Завідувач кафедри Микола Костенко більш детально  розповів про нову спеціальність «Фізична культура і спорт», кваліфікацію  науково-педагогічних працівників кафедри, спортивних досягненнях студентів-спортсменів, збірних командах університету, перспективах розвитку спортивної матеріальної бази, сертифікати ЗНО, які потрібні для вступу і програму творчого конкурсу.
Старший викладач кафедри Сергій Вербицький ознайомив старшокласників із роботою спортивних секцій та Навчально-оздоровчо- спортивного центру НУБіП України, розповів про свій шлях як спортсмена і запросив на навчання до нашого університету.
Після проведеної зустрічі сторони домовилися про подальшу співпрацю.
 Ріма Дубовік,
старший викладач кафедри фізичного виховання
 

Випускники Тарасівської школи обирають навчання в НУБіП України за можливість здобути перспективні знання і престижну професію

     Старші викладачі кафедри фізичного виховання Олена Отрошко, Ріма Дубовік і Наталія Крупко завітали з профорієнтаційною роботою до Тарасівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Києво-Святошинської державної адміністрації Київської області.

Адміністрація школи, в особі директора, Тамари Кучеренко і заступника директора з навчально-виховної роботи, Олени Павленко гостинно зустріли делегацію з гуманітарно-педагогічного факультету та познайомили з учнями десятих і одинадцятих класів. Олена Вікторівна зазначила, що багато випускників школи вже здобули вищу освіту в НУБіП України та успішно працевлаштувались, як в Україні так і за кордоном.

Учні десятих класів дізнались про багаторічні наукові, культурні та спортивні традиції нашого університету, велику кількість престижних спеціальностей, можливість здобуття подвійного диплому і стажування за кордоном, екологічну місцевість та зручність розташування студентського містечка НУБіП України.
 
Приємно, що учні одинадцятих класів знайомі з нашим університетом  і сім майбутніх випускників вже обрали НУБіП України для здобуття вищої освіти:
Любов Ніколаєнко, з 6 років займається футболом і мріє стати тренером, тому обрала нову спеціальність гуманітарно-педагогічного факультету «Фізична культура і спорт»;
Андрій Зінченко, має І розряд з кікбоксингу і також обирає спеціальність «Фізична культура і спорт»;
Анна Проценко та Євгенія Прицепова, захоплюються вивченням іноземних мов і готуються до вступу на спеціальність «Філологія»;
Дмитро Чубанов, обирає спеціальність «Соціальна робота»;
Владислав Олійник, цікавиться дизайном і планує вступити на факультет «Конструювання та дизайну»;
Гордій Медведєв, в майбутньому бачить себе кваліфікованим юристом, тому планує здобути юридичну освіту в НУБіП України.
Бажаємо всім старшокласникам успішно здати ЗНО та вступити на омріяні спеціальності до НУБіП України.
 
Олена Отрошко,
викладач кафедри фізичного виховання,
гуманітарно-педагогічного факультету
 
 
Профорієнтація зі спортсменами Київського спортивного ліцею-інтернату
За ініціативи завідувача кафедри фізичного виховання НУБіП України Миколи Костенка у рамках проведення профорієнтаційної роботи серед випускників шкіл було організовано зустріч з випускниками Київського спортивного ліцею-інтернату. Викладачі гуманітарно-педагогічного факультетуфакультету конструювання та дизайну і факультету аграрного менеджменту презентували для одинадцятикласників спеціальності, які вони можуть здобути у нашому університеті. Послухати про перспективи здобуття вищої освіти в НУБіП України зібралося понад 50 спортсменів-абітурієнтів.
 

 

 
Доцент кафедри психологіїЛюдмила Омельченко розкрила зміст спеціальності «психологія» саме для спортсменів і вказала на великі можливості реалізації здобутих знань у будь-яких спортивних колективах з різних видів спорту.
 

 

 
Завідувач кафедри фізичного вихованняМикола Костенко представив видатних викладачів кафедри, які безпосередньо зможуть допомогти реалізувати спортивні амбіції випускників. Розказав про секції та збірні команди, досягнення студентів-спортсменів НУБіП України та майбутні спортивні проекти. 

 

 
Заступник декана факультету конструювання та дизайнуОлег Марус зацікавив абітурієнтів сучасними системами комп’ютерної графіки та 3D моделювання, перспективами працевлаштування та можливістю закордонної практики. 

 

 
Заступник декана факультету аграрного менеджментуЛариса Карпенко розказала про переваги здобуття вищої освіти безпосередньо за спеціальностями факультету та наголосила на можливості здобуття подвійних дипломів провідних університетів Польщі та Італії. 
 
Після завершення презентації баскетболістка команди КСЛІ-Київ-Баскет, Тетяна Маліновська зацікавилася навчанням за спеціальністю «Психологія», тому що має на меті після завершення своєї баскетбольної кар`єри стати спортивним психологом і допомагати спортсменам долати страхи перед змаганнями, вирішувати конфліктні ситуації у командах, розробляти для кожного спортсмена індивідуальні плани розвитку здібностей, стратегії підготовки і змагальної поведінки. Вона вважає, що такі знання необхідні зараз в українському баскетболі, щоб вийти на вищий рівень гри та досягнень ніж є зараз.
Окрім Тетяни, ще 3 випускника виявили бажання записатися на підготовчі курси до НУБіП України.
Загалом ліцеїсти були дуже задоволені простотою та доступністю запропонованої інформації про вибір  майбутньої професії. 
 
Віталій Шмаргун,
завідувач кафедри  психології,
гуманітарно-педагогічного факультету
 
Викладачі кафедри фізичного виховання провели профорієнтаційну роботу в Юрівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів
 
Викладачі кафедри фізичного виховання Рима Дубовік і Олена Отрошко та заступник голови студентської ради НУБіП України Антоніна Мусій, зустрілися з адміністрацією і учнями Юрівської загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області. Учні десятого та одинадцятого класу, разом з класними керівниками, переглянули відеоролик про НУБіП України, з якого дізналися про історію заснування нашого університету, традиції, привілеї навчання в ньому та перелік спеціальностей, за якими можна здобути якісну вищу освіту.

 

 
Олена Отрошко ознайомила майбутніх випускників із гуманітарно-педагогічним факультетом, його спеціальностями, можливістю паралельного навчання за кордоном та перспективами майбутнього працевлаштування. Також відзначила, що НУБіП України має досить зручне розташування та розвинуту інфраструктуру.

 

 
Рима Дубовік розповіла слухачам про культурне та спортивне життя університету, його матеріально-технічну базу та екологічну місцевість. Учням було цікаво дізнатися про різноманітні змагання та спартакіади, в яких вже багато років приймають участь наші студенти, велику кількість спортивних секцій і абонементних груп, де кожна активна людина знайде заняття до душі.

 

 
Антоніна Мусій, заступник голови студентської ради НУБіП України, поділилася з присутніми цікавими історіями з різноманітного студентського життя.
Олена Отрошко,
викладач кафедри фізичного виховання
 
Профорієнтація з вихованками секції баскетболу КДЮСШ «Чемпіон» міста Києва 
В навчальному корпусі №1,  відбулась зустріч з батьками та ученицями Київського спортивного ліцею-інтернату та з вихованками секції баскетболу КДЮСШ «Чемпіон» міста Києва, де завідувач кафедри соціальної роботи та психології Віталій Шмаргун розповів про переваги та привілеї навчання в НУБіП України, а зокрема, на гуманітарно-педагогічному факультеті.  
 
Секція жіночого баскетболупід керівництвом майстра спорту України міжнародного класу з баскетболу, Ірини Євтушенкомайже завершила ігри баскетбольного сезону 2017-2018 роківЦей спортивний сезон був досить вдалий для нашої збірної команди. Вона приймала участь в обласних, міських та районних змаганнях з баскетболу і майже завжди займала призові місця. В даний час команда приймає участь в першості студентської баскетбольної ліги України (регіональний етап). В активі команди перемоги над КНУ ім. Тараса Шевченка, КПІ ім. Ігоря Сікорського і поразка, в одне очко, від команди НУФВСУ (Національного університету фізичного виховання і спорту України). Попереду ще ігри з Національним педагогічним університетом ім. М.П. Драгоманова і КНУБіА (Київський Національний університет будівництва і архітектури).
Тож, на наступний навчальний рік плануємо значне підкріплення нашої жіночої збірної команди з баскетболу, що дасть можливість та перспективу для успішного виступу в Вищій лізі Чемпіонату України. 
Олена Отрошко,
викладач кафедри фізичного виховання
  
 
Профорієнтація в Бориспільській ЗОШ №8
2 лютого 2018 року завідувач кафедри фізичного виховання НУБіП України Микола Костенко, викладач кафедри фізичного виховання Олена Отрошко та завідувач кафедри соціальної роботи та психології Віталій Шмаргун завітали до Бориспільської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 8. Викладачі зустрілися з учнями 11-х класів, розповіли їм про переваги здобуття вищої освіти у Національному університеті біоресурсів та природокористування України.  
Микола Костенко та Олена Отрошко ознайомили майбутніх випускників з особливостями університету, його традиційними та новими спеціальностями, можливостями, що відкриваються перед його студентами. Розповіли про спортивні досягнення та інфраструктуру університету.
Віталій Шмаргун, запросивши на навчання за спеціальністю «Психологія», детально охарактеризував професію психолога, окреслив можливості працевлаштування психологів.
Відбулася цікава і змістовна зустріч із керівництвом школи: директором, відмінником освіти Людмилою Гавазюк та заступником директора з навчально-виховної роботи Людмилою Гльозою.  
Адміністрація, педагогічний колектив та школярі із зацікавленням та ентузіазмом брали участь у бесіді.
 
Віталій Шмаргун,
завідувач кафедри соціальної роботи та психології
 
 
 
Профорієнтація з учнями Ірпіньських ЗОШ №15, 17
 
НУБіП України завітали учні загальноосвітніх шкіл І – ІІІ ступенів № 15, 17 міста Ірпінь Київської області, які займаються спортивним орієнтуванням. Майбутні потенційні абітурієнти прийшли на запрошення заступника завідувача кафедри фізичного виховання НУБіП України В’ячеслава Пархоменка, тренера збірної університету зі спортивного орієнтування у супроводженні їх тренерів зі спортивного орієнтування Василя Березовського, Андрія Подгаєцького - тренерів юніорської збірної команди України зі спортивного орієнтування (бігом).
Учням різного віку 7-11-их класів, розповіли про спеціальності, яким навчають в НУБіП України та які можливості для занять спортом є в університеті.
Навчальні корпуси, гуртожитки НУБіП України розташовані в чудовому, мальовничому районі Києва, оточені лісовими масивами в яких можна займатись кросовим бігом, орієнтуванням на місцевості, спортивною радіопеленгацією, велокросом і лижними перегонами за наявністю снігу, якого цієї зими вже вистачає для прокладання лижних трас.
Школярі ознайомились з спортивними залами навчального корпусу №9 (спортивний корпус), фотостендами про спортивні змагання, спортивні секції і досягнення кращих спортсменів і команд університету, успіхами студентів університету на всеукраїнських і міжнародних змаганнях зі спортивного орієнтування, спортивної радіопеленгації.
Після бесіди школярам запропонували покататися на лижах у Голосіївському лісі і подолати дистанції з орієнтування на лижах.
Дистанцію для орієнтування на лижах спланував Василь Ткаченко тренер зі спортивного орієнтування інваспорту України, заслужений працівник фізичної культури і спорту, тренер призерів літніх дефлімпійських ігор зі спортивного орієнтування. 
В’ячеслав Пархоменко,
заступник завідувача кафедри фізичного виховання з спортивної роботи

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook