Головний університет Європейського Альянсу UniGreen приймає делегацію з України

7 червня 2023 року
  У рамках співпраці з Європейським альянсом UniGreen на цьому тижні проходить чергова поїздка представників університету до головного університету і ініціатора альянсу – університету Альмерія, Іспанія. Поїздка відбувається за підтримки наших партнерів з Варшавського університету наук про життя та Польської агенції міжнародних обмінів NAWA. Участь у делегації бере проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук.
 
  Головним меседжем Альянсу – Зелений Європейський університет є стати провідним європейським університетом у галузі сталого сільського господарства, зелених біотехнологій та наук про навколишнє середовище та життя, де студенти та вся академічна спільнота розвивають цінності, ставлення, знання, навички та компетенції, щоб стати агентами для переходу до кліматично нейтральної та ресурсоефективної економіки, який поєднує освіту, дослідження, інновації та суспільство для сприяння сталому розвитку.
  
  Таке завдання альянс трансформує у місію, яка містить 4 складових:
  1. ПІДТРИМКА ЗЕЛЕНОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ. Забезпечити оновлену науково-технологічну базу для підвищення кваліфікації, перекваліфікації та розширення можливостей існуючих і майбутніх професіоналів і експертів у сфері сталого сільського господарства, екологічних біотехнологій, наук про навколишнє середовище та життя, щоб опанувати зелений перехід і очолити розвиток європейської зеленої економіки.
  2. РОЗВИТОК ІННОВАЦІЙ. Залучати талановитих студентів, співробітників, дослідників і зацікавлених сторін з усього світу, щоб бути в центрі інновацій, а також спільно створювати та тестувати інноваційні рішення для посилення місцевого та регіонального розвитку, пропонуючи передові відповіді для вирішення місцевих проблем у сфері сталого сільського господарства, зеленої біотехнології та науки про навколишнє середовище та життя.
  3. ГЛОБАЛЬНІ ЗВ’ЯЗКИ. Щоб узгодити освіту, дослідження, інновації та послуги суспільству через спільні глобальні партнерства для суспільства, заснованого на знаннях, яке сприяє плавному переходу студентів на міжнародні ринки праці, впроваджує зелені знання та практики для соціальної стійкості і конкурентоспроможності, а також надихає освіту та навчальні заклади по всьому світу думати і діяти екологічно.
  4. ЗА ВСІХ І З УСІМА. Забезпечити інклюзивне та змішане освітнє середовище, засноване на принципах рівності та різноманітності, вільне від усіх видів насильства, образливих висловлювань, дискримінації та гендерних стереотипів, де студенти та члени академічної спільноти можуть процвітати як критично мислячі та здатні вирішувати проблеми, багатокультурні, багатомовні, підприємницькі, креативні, відповідальні та соціально заангажовані громадяни, які поділяють спільну європейську ідентичність і працюють над тим, щоб стати прикладом для наслідування у боротьбі з гендерними стереотипами.
  Університет Альмерія у 1993 році від’єднався як окремий університет від відомого в Іспанії університету Гренади і на сьогодні має репутацію одного із швидкозростаючих університетів з відмінно розвиненою освітньою і науковою інфраструктурою, широким колом міжнародних зв’язків. Університет налічує понад 14000 студентів, близько 1100 осіб науково-педагогічного персоналу, 13 факультетів: Агрономія, Біологія і геологія, Хімія і фізика, Комп'ютерні науки, Економіка, Освіта, Інженерія, Географія, Історія та гуманітарні науки, право, Математика, Медицина, Філологія, Психологія. Кампус університету містить декілька дослідницьких центрів, зокрема, по сонячній енергетиці та дослідженню питань якості води.
 
  Поїздка проходить в рамках стратегії альянсу UniGreen по робочому пакету WP7 Digitalization and virtual campus, метою якого є знайомство із загальними цілями та завданнями альянсу та, зокрема, у напрямку створення віртуального кампусу альянсу та цифрової платформи, яка забезпечить ефективну взаємодію усіх 8 членів альянсу і реалізацію спільних навчальних програм.
  Цікавим є факт, що альянс UniGreen ставить перед собою амбітні цілі виконати усі стратегічні завдання до 2023 року і реалізовуючи Європейську стратегію для університетів – зареєструвати легальний статус альянсу, створити освітню платформу для магістерских та PhD програм з можливістю видачі єдиного Європейського диплома. Важливою складовою є також розвиток наукової співпраці в межах альянсу та виконання наукових досліджень з найактуальніших проблем сьогодення.
  У програмі перебування передбачено ряд зустрічей з обговорення можливостей розвитку співпраці в освітньо-науковій сфері, зокрема, з Julián Cuevas – проректором з інтернаціоналізації, Tomás Lorenzana, головним кооординатором UNIgreen, José Cáceres González, директором з освітніх інновацій, Emilio Peña Martínez, координатором віртуальної освітньої платформи, Jose Antonio Sánchez Pérez, проректором з наукової діяльності та трансферу інновацій та офісом міжнародних відносин.
 
  Серед завдань, які ставить перед собою делегація НУБіП – укладання угоди про співпрацю, розвиток мобільностей для студентів, аспірантів і науково-педагогічних працівників, обговорення можливостей спільних наукових проектів та досліджень.
 
ННЦ міжнародної діяльності

Пресслужба університету 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook