ВИСТАВКА НАВЧАЛЬНИХ ТА НАУКОВИХ ВИДАНЬ «ІСТОРИЧНІ ВІХИ НУБІП УКРАЇНИ»

24 травня 2023 року

З нагоди відзначення 125-ої річниці нашого університету, 24 травня 2023 р. працівники наукової бібліотеки підготували виставку навчальних та наукових видань науково-педагогічних працівників НУБіП України. Під час відкриття виставки Сергій Кваша, проректор з науково-педагогічної роботи університету, відзначив, що наш університет має славетну історію, яка бере свій початок ід сільськогосподарського відділення, яке було відкрите 30 вересня 1898 р. у Київському політехнічному інституті і трансформувалось у 1918 р. у сільськогосподарський (агрономічний) факультет, а вже потім, на базі цього факультету в 1922 р. було створено Київський сільськогосподарський інститут, який з 1923 р. став самостійним вищим навчальним закладом.

 

Тетяна Кіщак, директорка наукової бібліотеки університету, під час свого виступу відмітила, що забезпечення навчального процесу сучасними навчальними та науковими виданнями є невід’ємною складовою діяльності нашої книгозбірні. Щороку бібліотека отримує близько 600 прим. навчальних видань, що надруковані за кошти університету та здійснює закупівлю необхідної навчально-методичної літератури. Водночас, значна частина навчальних та наукових видань надходить до бібліотеки саме завдяки науково-педагогічним працівникам, так, зокрема, у 2022 р. 1013 прим. отримано саме від наших викладачів, тож вона подякувала усім науково-педагогічним працівникам університету за передачу таких книг до бібліотеки.

Окрім цього, Тетяна Кіщак презентувала два факсимільних видання, які були оцифровані бібліотекарям книгозбірні з першоджерел – двох видань 1926 р. та 1949 р., де детально описано історичний поступ нашої alma-mater на той час. Важливо, що заступники директорів інститутів та факультетів безоплатно отримати по одному примірнику цих факсимільних видань.

Оксана Тонха, декан агробіологічного факультету презентувала учасникам виставки також ювілейне видання, присвячене історії розвитку та сьогоденню саме агрономічного факультету, з появи якого і бере свій початок наш університет.

Після відкриття виставки усі бажаючі мали змогу більш детальніше ознайомитись із представленими на ній виданнями.

Неллі Маркова-Пипко, заступниця
директорки наукової бібліотеки


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook