Попри війну святкуємо День вишиванки

19 травня 2023 року

 Щорічно у третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки.

Через війну,  яку розпочала росія,  День вишиванки має особливий сенс — українці змушені відстоювати свою національну автентичність і боротися за неї, віддаючи свої життя.

Уже традиційно, не лише в Україні, а й за її межами у День вишиванки  проводиться особливий флешмоб, який полягає в тому, що усі одягаються в національний одяг, фотографуються та викладають світлини в соціальні мережі.

 

В мирні часи в багатьох містах проводили концерти, фестивалі, ярмарки та фотосесії.  На жаль, під час війни проводити масові заходи заборонено. Однак кожен із нас, хто наразі перебуває в безпеці, може відзначити  це свято – достатньо  просто одягнути вишиванку або будь-який інший одяг з українською вишивкою  для підтримання духу українців та українських воїнів.

Студенти  та викладачі агробіологічного факультету не залишилися байдужими до свята.

 

Завдяки збройним силам України ми можемо носити сьогодні  вишиванку, а дякуючи красивим першокурсникам, хоч на мить, повернутися у мирний час, який ми усі тепер називаємо - “до війни”. 

Кожна вишиванка була неповторною, а від розмаїття кольорів на сорочках просто розбігалися очі. 

Ці молоді люди, що на фото — наше майбутнє, якими ми гордимося. Це ті, задля кого тримають небо над нашими головами наші героїчні військові. 

Де б не були студенти, далеко чи близько  від рідної домівки, вони завжди з собою мають вишиванку. Вишита мамою, бабусею чи  власноруч вишиванка   є найціннішим скарбом, що назавжди залишиться у серці кожного. 

Всі  ми  були різні, але зібрані в одне ціле. Саме такою є і наша Україна. Строката, але єдина, мудра і молода. 

Віримо в ЗСУ! Дякуємо ЗСУ! Молимось за ЗСУ!

 

Олеся Скриник,

доцент кафедри рослинництва

 

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook