Небесна сповідь: у науковій бібліотеці відбулася презентація нової книги студентки Аліни Шевченко

17 травня 2023 року

   16 травня 2023 р. в читальній залі центральної бібліотеки відбулася творча зустріч з молодою письменницею, співробітницею кафедри журналістики та студенткою гуманітарно-педагогічного факультету нашого університету Аліною Шевченко.
   Під час зустрічі Аліна презентувала свою нову книгу «Небесна сповідь».

   На презентацію завітали Світлана Харченко, заступниця декана гуманітарно-педагогічного факультету та Марина Навальна, завідувачка кафедри журналістики та мовної комунікації, які привітали Аліну Шевченко з виходом нової збірки й побажали подальших успіхів на письменницькій ниві.

   Зустріч проходила у форматі інтерв’ю, під час якого Каріна, студентка спеціальності журналістика гуманітарно-педагогічного факультету, задавала запитання авторці книги. Відповідаючи на ці запитання, аудиторія дізналась багато цікавих фактів про авторку, адже Аліна розповіла про свій творчий шлях до письменництва та про написання казок і свої перші вірші.

   Розповідаючи про збірку новел «Небесна сповідь», Аліна зазначила, що майже усі вони засновані на реальних подіях. Наприкінці своєї оповіді, вона зачитала декілька чуттєвих уривків зі збірки.

   Варто зазначити, що Аліна Шевченко є ще й засновницею літературного журналу «Олександрійський маяк», в якому друкуються письменники і поети, краєзнавці і журналісти. Авторка повідала гостям досить зворушливу історію про видання першого номеру журналу «Олександрійський маяк», який було створено навесні 2022 р. у м. Олександрія Кіровоградської області, де жила та навчалась Аліна. А перший номер був надрукований за кошти, які дівчина збирала на випускну сукню. Оскільки на той момент в Україні вже тривала повномасштабна війна, але матеріали до журналу вже були зібрані і десятки авторів чекали на вихід своїх творів, Аліна вирішила витратити власні кошти на видання журналу, бо не могла зрадити сподіванням авторів. Тож, «Олександрійський маяк» вийшов і з того часу став для багатьох справжнім світлом в цей нелегкий час.
    Наприкінці зустрічі відбулася автограф-сесія і Аліна Шевченко подарувала нашій бібліотеці дві свої книги.

Неллі Маркова-Пипко,
заступниця директорки наукової бібліотеки

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook