Профорієнтаційна робота

30 січня 2015 року

   Профорієнтаційна робота Бережанського агротехнічного коледжу складається з таких етапів: професійна інформація, професійна діагностика, професійна консультація, професійний відбір, професійна адаптація.
  Професійна інформація — дає змогу учням ознайомитися із змістом професій, з вимогами які висуваються до людини.
  Профорієнтаційна діагностика — система психологічного вивчення особистості з метою виявлення її професійно значущих властивостей і якостей.
  Профорієнтаційна консультація — надання особистості на основі її вивчення науковообґрунтованої допомоги щодо найбільш оптимальних для неї напрямів і засобів професійного самовизначення.
  Профорієнтаційний вибір — система роботи, спрямована на надання допомоги учневі у визначенні й виборі конкретної професії на основі виявлення й оцінки його загальних і спеціальних здібностей, здатностей, інтересів, потреб і об'єктивних умов професійної підготовки і працевлаштування.
  Профорієнтаційна адаптація — здійснюється тоді, коли учень вже обрав собі професію і перебуває на стадії оволодіння нею.
  Правильний вибір професій — моральне задоволення, висока самооцінка, водночас це й висока продуктивність праці, висока якість продукції.
  Вибір професії — один з головних життєвих виборів, який здійснює людина в юному віці. Він має значення як для самої людини, так і для суспільства.   Вибір професії — це по суті вибір життєвого шляху.
   Профорієнтаційну роботу проводять викладачі коледжу за активною участю вчителів, класних керівників, інших членів педагогічного колективу шкіл.
 Головні завдання коледжу з профорієнтаційної роботи:
• організація роз'яснювальної роботи в загальноосвітніх навчальних закладах;
• проведення Днів відкритих дверей;
• участь у виставках, конкурсах, ярмарках професій організованими центрами зайнятості;
• організація проведення методичних семінарів.
   Для забезпечення проведення якісної вступної компанії 2015 року у Відокремленому підрозділі Національного університету біоресурсів і природокористування України «Бережанський агротехнічний коледж» проведено ряд профорієнтаційних заходів серед випускників шкіл Івано-Франківської області, зокрема Бурштинська загальноосвітня школа №2, Середнянська загальноосвітня школа, Войнилівська ЗОШ, Брошнівська ЗОШ, Брошнівський ПЛПЛ.
   29.01.2015 р. провідним фахівцем з профорієнтаційної роботи Гурко Л.Т. була проведена агітаційно-інформаційна робота серед потенційних вступників: надалася інформація про навчальний заклад, ознайомлено з правилами прийому та програмами вступних випробувань. Вступники забезпечувались інформаційною продукцією. Надані консультації щодо умов вступу до коледжу.


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook