Кафедра ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. М.К. Шикули

Навчальні лабораторії


На кафедрі діють 2 навчальні лабораторії:

1. Навчальна лабораторія ґрунтознавства та охорони ґрунтів (33, 40 к. 2)

2. Навчальна лабораторія геології і картографії ґрунтів (14 к. 2)

Навчальні лабораторії забезпечують проведення лабораторних та практичних занять студентів освітніх ступенів «Бакалавр» та «Магістр» із навчальних дисциплін, закріплених за кафедрою.

 

Навчальна лабораторія ґрунтознавства та охорони ґрунтів

Завідувач лабораторії – Субботіна О.В.

e-mail [email protected]   

     Основною метою діяльності Навчальної лабораторії ґрунтознавства та охорони ґрунтів є: ознайомлення студентів із сучасним станом ґрунтових ресурсів світу та України, шляхами раціонального їх використання, допомога оволодіти комплексом сучасних заходів із збереження та відтворення їх родючості. Надання відповідного обсягу теоретичних, та практичних основ ґрунтознавства, оцінки деградаційних процесів у ґрунтах, прогнозування процесів механічної, фізичної та хімічної деградації,  розробки заходів із збереження та відновлення ґрунтової родючості. Навчити студентів кількісно оцінювати потенціальну продуктивність ґрунтових відмін і земельних ділянок в цілому (незалежно від характеру їх використання) і при певному спеціальному використанні (вирощуванні конкретних культур, багаторічних насаджень і т.п.); складати картограми якості ґрунтів окремих господарств (ферм)  і адміністративних та інших регіонів; досягти у студентів уміння використовувати результати бонітування ґрунтів та якісної оцінки земель для програмування врожайності культур, оцінки діяльності господарств (ферм) на певних земельних ділянках; навчити студентів складати рекомендації для споживачів-землевласників щодо найбільш раціонального використання (менеджменту) земельних   ділянок.



 

Навчальна лабораторія геології і картографії ґрунтів

Завідувач лабораторії – Носенко В.Г., канд. с.-г. наук, доц.

e-mail [email protected]


         Навчальна лабораторія геології і картографії ґрунтів. Метою діяльності лабораторії є допомога здобуття студентом відповідного обсягу теоретичних, методологічних знань та практичних навичок з вивчення закономірності будови поверхні Землі, засобів її вимірювання і відображення на топографічних картах. В процесі навчання студенти ознайомлюються з інформацією стосовно топографічних вимірювань на місцевості, із методами аналізу, складання та використання ґрунтових, екологічних, тематичних карт і картограм. При вивченні Картографії грунтів” студенти будують геоморфологічний профіль певного регіону, створюють легенди тематичних карт та готують картографічну основу для спеціальних екологічних досліджень. Вчаться оцінювати можливий ризик виникнення кризових геологічних явищ та катастроф. В свою чергу курс “Геології” передбачає вивчення речовинного складу земної кори, що є мінеральною основою усіх ґрунтів і підґрунтя, ознайомлення з найважливішими мінералами і породами. Вміння читати по топографічних картах і розпізнавати на місцевості різноманітні форми рельєфу; будувати геологічний профіль місцевості; рекомендувати застосування тих чи інших агрономічних руд і природних меліорантів в якості добрив та для проведення інших агрозаходів.


 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook