Наука без кордонів. Новий досвід, нові знання і нові враження отримують співробітники лабораторії біосенсорики.

20 грудня 2014 року

     Протягом 2014 року відбулися робочі візити до Швеції, Росії та Франції.
     Науковий співробітник Катерина Шаванова та аспірантка Неля Слишик у травні-червні 2014 р. рамках гранту «Development of Nanotechnology Based Biosensors for Agriculture BIOSENSORS-AGRICULT», (Marie Curie Actions – International Research Staff Exchange Scheme, European Commission) проводили дослідження в Університеті м. Лінчепінг, Швеція.

    

     Науковий співробітник Катерина Шаванова, магістри Інна Буркова і Юлія Рубан отримали грант на участь в VI Міжнародній Школі молодих вчених з молекулярної генетики «Геноміка і системна біологія», яка проводилась з 16 по 21 листопада 2014 р. у Звенигороді (Московська область). Організатор — Інститут молекулярної генетики РАН (м. Москва).
     Наші колеги прослухали курс лекцій із загальної і функціональної геноміки і геномних досліджень у системній біології, який прочитали видатні науковці з Америки, Великобританії, Німеччини, Швеції, Ізраїлю. Успішно виступили зі стендовими доповідями на теми: «Оцінка консервативності метагеномів лісових грунтів під дією радіонуклідного забруднення» та «Диференційна мінливість калюсних культур каштана кінського звичайного».

    Аспірантка Марина Таран в рамках проекту № 132-2014 Україна-Франція «Розробка імунного і аптасенсора для виявлення патуліна в харчових продуктах (МІМІРРА)» відвідала Університет Перпігнану Віа Домітіа, де мала змогу попрацювати в чудовій лабораторії, робити експерименти на нових моделях біосенсорів, а головне спілкуватися з професорами, аспірантами і постдоками з різних куточків світу.

      

     Співпраця українських та іноземних науковців дуже важлива, оскільки відкриваються нові простори, нові знання, а головне натхнення і бажання творити корисну і цікаву науку!


Вікторія Кирилюк, відділ НТІ,
Марина Таран, аспіранкта лабораторії біосенсорики

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook