Педагогічний факультет очолив новий декан – Василь Дмитрович Шинкарук

18 грудня 2014 року

 Сьогодні колективу педагогічного факультету імені професора Віктора Сидоренка перший проректор Ігор Ібатуллін представив нового декана – доктора філологічних наук, професора Василя Дмитровича Шинкарука

 
Василь Дмитрович має добрий досвід освітянської роботи. Після закінчення філологічного факультету Чернівецького державного університету імені Юрія Федьковича працював вчителем, заступником директора середньої школи в Чернівцях. Згодом обіймав посади заступника директора з навчальної роботи Чернівецького медичного училища,  начальника навчального відділу Чернівецького державного університету імені Юрія Федьковича. 
 
З квітня 2003 року діяльність Василя Дмитровича пов’язана з Міністерством освіти і науки України. Спочатку він працює на посаді  начальника відділу інспектування вищих навчальних закладів III—IV рівнів акредитації. Згодом його призначено заступником директора Департаменту вищої освіти, начальником управління гуманітарної та педагогічної освіти міністерства. Також  обіймав посаду начальника управління ліцензування, акредитації та нострифікації МОН України. У лютому 2007 року Василя Шинкарука призначено заступником Міністра освіти і науки України. 
 
Протягом 2009-2010 років працював директором Інституту повітряного і космічного права та масових комунікацій Національного авіаційного університету. Потім – професором кафедри загального мовознавства та класичної філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, проректором з наукової роботи та міжнародних зв'язків Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв.
 
Під керівництвом професора Василя Шинкарука захищено 9 кандидатських дисертацій. Його науковий доробок складають більше 150 наукових та навчально-методичних праць, сім наукових монографій, п'ять навчальних посібників та два підручники з грифом МОН.
 
У своєму зверненні до професорсько-викладацького складу факультету Василь Дмитрович закликав колектив до плідної і творчої роботи.
 
Ольга Наконечна
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook