«Інноваційний університет та лідерство» — реальний крок до студентської мобільності

5 грудня 2014 року

  

     Впродовж 2 листопада — 1 грудня професор кафедри годівлі тварин і технології кормів Михайло Сичов проходив стажування у Варшавському університеті (Польща) та разом із 30-ма представниками вишів, освітянськими блогерами взяв участь у реалізації проекту «Інноваційний університет та лідерство».
     Він спрямований на розробку інноваційних навчальних проектів та імплементацію положень Закону України «Про вищу освіту» на теренах вишів нашої країни.
     Стажування було розподілене на дві частини. Перші два тижні — лекційні заняття, що охоплювали різноманітні сфери життя університету від принципів побудови міждисциплінарних навчальних програм до основ функціонування університету та проведення оцінки з метою встановлення потенційних напрямів розвитку навчального закладу. Акцентувалася увага на боротьбі з корупцією, принципах формування академічного етосу. Професор Сичов детально ознайомився з роботою та принципом побудови навчального процесу факультету «Artes Liberales», за яким і було закріплено проведення лекційного курсу та індивідуальних консультацій. Наступні два тижні були присвячені індивідуальним зустрічам та консультаціям з представниками Варшавського університету з метою напрацювання досвіду та збору необхідної інформації для виконання власного індивідуального проекту. 

 


     

     На завершення перебування в Варшавському університеті під час фінальної зустрічі за участі керівництва департаменту вищої освіти МОН Польші, факультету «Artes Liberales», представників української сторони відбувся захист мікро-проектів кожним учасником програми. Тривала жвава дискусія та обговорення. Професором Михайлом Сичовим була запропонована тема «Liberum Arbitrium. Побудова індивідуальних навчальних траєкторій студентів». Проект передбачає формування концепції вільного вибору студентом варіативних дисциплін в межах напряму підготовки з використанням студентської мобільності, як в межах університету, так й інших вітчизняних вишів.


Фінальний захист проектів заплановано на квітень 2015 року в м. Києві.


Вадим Кондратюк,
директор ННІ тваринництва та водних біоресурсів

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook