Виїзне навчально-практичне заняття студентів ОКР «Магістр» 2-го року навчання в умовах ПрАТ «Миронівська птахофабрика»

13 листопада 2014 року
Кафедра ветеринарно-санітарної експертизи

13.11.2014 р. кафедрою ветеринарно-санітарної експертизи за сприянням адміністрації Приватного акціонерного товариства «Миронівська птахофабрика» було проведено виїзне навчально-практичне заняття з Гігієни первинної переробки тварин і продуктів забою та Гігієни продуктів тваринного походження в умовах виробництва.
Дві групи магістрів 2-го року навчання разом із викладачами кафедри відвідали виробничу дільницю по вирощуванню курчат-бройлерів і комплекс з переробки курчат-бройлерів де були ознайомлені з повним виробничим циклом підприємства – від маленького курчати до дорослої птахи та кінцевого продукту.
ПрАТ «Миронівська птахофабрика» входить до складу Групи підприємств ПАТ «Миронівський хлібопродукт» (МХП). МХП – вертикально інтегрована компанія. Підприємство налічує 4 зони вирощування курчат бройлерів, які носять назви селищ, біля яких вони розміщені, а саме «Ліпляве», «Копіювате», «Синявка», «Козарівка». В цілому на чотирьох зонах вирощування знаходиться 24 виробничих дільниці по вирощуванню курчат-бройлерів, кожна з яких має по 16 пташників розміром 120м х 21м. Кожна виробнича дільниця може одночасно приймати для вирощування 800 000 голів добового молодняку курчат-бройлерів. Для утримування птиці на підрозділах з вирощування встановлено сучасне обладнання компаній ”VDL”, Голландія, “Big Dutchman”, Німеччина.
На базі комплексу з переробки курчат-бройлерів впроваджені міжнародні стандарти FSSC 22000:2010 – система сертифікації безпечності харчових продуктів, ISO 9001:2008 – система управління якістю.
На даний час максимальна потужність даного комплексу складає 430тис.голів забою в день. Тут встановлено обладнання провідних світових виробників, таких як: “Stork” та “Meyn”, Голландія, “Marel”, Данія, “CFS”, Германія, “Poss”, Канада.
Завершилася екскурсія відвідуванням головної пам’ятки Канева – Шевченковської гори.
Пізнавальна екскурсійна програма познайомила відвідувачів з життям і творчістю одного з легендарних українських поетів – символу України - Т.Г.Шевченка.


 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook