Захист магістерських кваліфікаційних робіт ОПП «Економічна кібернетика»

26 листопада 2022 року
Захист магістерських кваліфікаційних робіт спеціальності 051 «Економіка» освітньо-професійної програми «Економічна кібернетика» успішно відбувся в очному форматі 22 листопада 2022 року.
Комісія у складі Філіпішиної Лілії Михайлівни, голови комісії, д.е.н., професора кафедри інформаційних систем і технологій, та  членів комісії - Клименко Наталії Анатоліївни, заступника декана, к.е.н., доцента кафедри економічної кібернетики НУБіП України Жерліцина Дмитра Михайловича, завідувача кафедри економічної кібернетики,  д.е.н., професора, Попрозман Наталії Василівни, д.е.н., професора кафедри економічної кібернетики НУБіП України, - попередньо ознайомились з кожною поданою до захисту кваліфікаційною магістерською роботою і необхідною документацією. Студенти представили виклад основного змісту виконаних завдань, а також висновків і пропозицій. Усі виступи звичайно ілюструвались таблицями, графіками, діаграмами з використанням комп’ютерної техніки. Далі відбулася наукова дискусія. Комісія ознайомилася з рецензіями на кваліфікаційні магістерські роботи, а кожен керівник виступив з відгуком щодо результатів дослідження по представленій темі і надав загальну характеристику підопічних йому студентів.

 

 

 

Наша не дуже чисельна група магістрів продемонструвала високий професійний рівень підготовки й готовність до роботи в любому форматі та умовах.
З цікавістю всі присутні слухали захист Полуди Костянтина на надзвичайно актуальну в сучасних умовах тему: «Моделювання потенціалу альтернативної енергетики в Україні». Після доповіді обговорювали проблеми вітчизняної енергетики,  виклики, які наразі стоять перед галуззю та можливі шляхи їх подолання.
Колесник Марія продемонструвала глибоку обізнаність і надала практичні рекомендації за темою: «Модель оцінювання резерву під очікувані збитки для кредитних інструментів», що надзвичайно актуально в умовах сучасних фінансових ризиків.
Зацікавленість присутніх викликала досить широка тема: «Моделювання волатильності глобального фондового ринку», яку змістовно розкрив Кеба Владислав.
 
Сімірей Богдан доповідав на зовсім нову для кафедри, але надзвичайно актуальну і цікаву тему «Моделювання економічного еквіваленту вартості життя», яка викликала бурхливе обговорення присутніх.
Марія Суліма в своїй роботі «Оптимізація стратегій протидії поширення епідемій в Україні (на прикладі Covid - 19)» зробила оцінку ряду стратегій і запропонувала оптимальну з точки зору суттєвого зниження захворюваності під час епідемій та їх наслідків.
Обговорення кожної теми перетворювалося на наукову дискусію і викликало багато зацікавлених питань у присутніх, на які магістри давали вичерпні відповіді.
Атмосфера на захисті була святковою, чому у великій мірі сприяв позитивний настрій всіх присутніх – комісії, магістрів та присутніх викладачів!
Високо оцінила магістерські роботи та їх захист голова комісії доктор економічних наук, професор Філіпішина Лілія Михайлівна. Вона зазначила, що теми, подані до захисту – актуальні, сучасні й цікаво та обґрунтовано представлені, а всі кваліфікаційні вимоги – виконані.
З напутнім словом звернувся до магістрів завідувач кафедри економічної кібернетики доктор економічних наук, професор Жерліцин Дмитро Михайлович! Він відзначив високий рівень підготовки наших магістрів і висловив сподівання, що вони успішно реалізують отримані знання, навички та практичні вміння в своїй майбутній кар’єрі й будуть частими гостями на рідній кафедрі.
Заступник декана, доцент Клименко Наталія Анатоліївна також поздоровила магістрів з успішним захистом та побажала їм подальшого розвитку, запросила приходити до нас на факультет, кафедру і підкреслила, що ми завжди будемо їм  раді!
Прозвучали теплі слова від членів комісії та викладачів, які високо оцінили як магістерські кваліфікаційні роботи, так і загальний рівень підготовки магістрів та побажали їм успіхів у подальшій роботі!
 
В підсумку екзаменаційна комісія прийняла рішення на основі  результатів захисту кваліфікаційних магістерських  робіт з врахуванням навчального плану всім  випускникам присвоїти кваліфікацію «Магістр» за спеціальністю 051 «Економіка» освітньої програми «Економічна кібернетика» і видати дипломи встановленого зразку про закінчення Національного університету біоресурсів і природокористування України. Студенти показали високі знання. Їх теоретична та практична підготовка відповідає вимогам, поставленим перед спеціалістами цього профілю. 
 
Дорогі наші магістри, ви вже повністю сформувалися як професіонали! Будьте благополучні, в наш непростий час, і нехай ваші прагнення та мрії збуваються!
Колектив вітає Вас із успішним захистом кваліфікаційних магістерських робіт, бажає успішного кар’єрного зростання кожному, та звичайно мирного неба над головою та перемоги всім нам!

 

Пам’ятайте, кафедра завжди чекає Вас на філіжанку кави чи чаю в гості!
Куратор групи,

доцент Людмила Галаєва

Інна Костенко,
Кооринатор з виховної роботи зі студентами на факультеті,
старший викладач 
кафедри економічної кібернетики,
секретар поточної атестаційної комісії
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook