Засідання секції «Моделі, методи та інформаційні технології в економіці»

14 листопада 2022 року
14 листопада 2022 року в межах X Міжнародної науково-практичної онлайн конференції "Глобальні та регіональні проблеми інформатизації в суспільстві і природокористуванні 2022" відбулося засідання секції «Моделі, методи та інформаційні технології в економіці» під керівництвом доктора економічних наук, професора Дмитра Жерліцина.
Під час роботи секції були заслухані доповіді провідних науковців України та країн ЕС. На особливу увагу заслуговували виступи на тему «ADAPTATION OF DIGITAL INNOVATIONS FOR SMALL AND MEDIUM-SIZED ENTERPRISES: PROBLEMS AND PROSPECTS», «ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ПОПИТУ НА ОСВІТНІ ПОСЛУГИ В УКРАЇНІ В УМОВАХ ВІЙСЬКОВОГО СТАНУ», «АВТОМАТИЧНА ОПТИМІЗАЦІЯ ПАРАМЕТРІВ ЕКОНОМІКО-МАТЕМАТИЧНИХ МОДЕЛЕЙ» та «ВПЛИВ ВІДНОВЛЮВАНОЇ ЕНЕРГЕТИКИ НА РІВЕНЬ ЦІН РИНКУ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ».
 
A picture containing text, wall, indoor, personDescription automatically generated
 
Презентація доцента Костадіта Коларова, директора Інституту підприємництва Університету національного і світового господарства (м.Софія, Болгарія), щодо проблем та перспектив впровадження цифрових інновацій для малих та середніх підприємств викликала жвавий інтерес учасників. Зокрема, обговорено проблеми вітчизняних сільськогосподарських виробників у сучасних складних умовах війни та конкуренції на ринках ЕС.
 
Graphical user interface, textDescription automatically generated
 
 
Доктор економічних наук, завідувач кафедри фінансів і банківської справи ДВНЗ "Приазовський державний технічний університет", Мінц Олексій Юрійович представив власні напрацювання, що пов’язані з автоматизацію процесів машинного навчання для вирішення широкого кола завдань економічного та технічного характеру. Запропоновано використання еволюційних методів оптимізації. Розглянуто практичну реалізацію генетичних методів оптимізації параметрів нейронних мереж.
 
Graphical user interface, text, applicationDescription automatically generated
 
У межах доповіді Інни Костенко, старшого викладача кафедри економічної кібернетики, було обговорено проблеми та перспективи розвитку сфери вищої освіти України під час війни та у повоєнний період. Визначні ключові фактори формування попиту та пропозиції на ринку освітніх послуг.
 
Graphical user interface, chartDescription automatically generated
 
Аспірант кафедри економічної кібернетики, Юрій Нам’ясенко, розглянув та презентовав алгоритм розрахунку клірингової ціни на конкурентному ринку електроенергії з позиції максимізації соціального добробуту. Показано, як шляхом збільшення постачання електроенергії з відновлюваних джерел енергії відбувається збільшення соціального добробуту за рахунок ефекту зменшення клірингової ціни електроенергії.
 
Graphical user interface, applicationDescription automatically generated
 
Засідання секреції пройшло у дружній атмосфері.
Учасники висловили побажання щодо подальших зустрічей.
 
Дмитро Жерліцин,

Завідувач кафедри економічної кібернетики 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook