Студентська організація університету відзначила 20-ту річницю з дня заснування

22 листопада 2014 року

 На відкриття заходу завітали ректор Станіслав Ніколаєнко, перший проректор Ігор Ібатуллін, проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку університету Андрій Кудін. Ця подія зібрала за круглим столом тих, хто стояли у витоків і стали фундаторами студентського руху університету – голів Студентської організації попередніх років. Серед них наразі чимало публічних людей, керівників, особистостей, які вже відбулися. Саме університет і  його Студентська організація дали їм старт у житті. 

 
І сьогодні нашу альма-матір важко уявити без активних та ініціативних лідерів молодіжного руху. За 20 років  Студентська організація окріпла, продовжує невпинно працювати та має чимало здобутків. Тож нещодавно обрана голова Студентської організації Вікторія Мялук та її заступник Марія Митрофаненко презентували присутнім концепцію роботи на майбутнє. Деякі проекти вже активно втілюються в життя. Дівчата висловили сподівання, що вдасться відновити медіа-центр, який передбачатиме створення телевізійного каналу. А ще планується створити на базі університету потужну всеукраїнську громадську  організацію, пов’язану з АТО, започаткувати проведення зустрічей випускників. Особлива увага – діяльності соціального центру. Адже в університеті, перш за все, маємо виховати людину. 
 
 
На ролі самоврядування в оновленні виховної роботи зі студентами сфокусував увагу проректор з навчальної і виховної роботи. Мова йшла також про напрями розвитку університету, необхідність оптимізації його структури та управління відповідно до Закону України «Про вищу освіту». За словами проректора, вертикаль управління має бути вибудувана навколо кафедри. А проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку університету Андрій Кудін додав, що адміністрація докладає всіх зусиль, аби наш університет став найкращим. 
 
Першим поділився спогадами Володимир Березовський. Саме він поряд з іншими студентами аграрних вишів брав активну участь у Революції на граніті, один із тих, хто  захотів створити європейське студентство. Володимир Березовський стояв і біля витоків Студентської організації університету, а потім її очолив. Пригадав, як проходила перша звітно-виборча конференція, які труднощі спіткали студактив у процесі її організації. 
 
 
Свою думку про напрям руху студентства висловив голова первинної профспілкової організації студентів та аспірантів Олексій Муравський. Він зазначив: розвиток Студентської організації можливий лише у тісній співпраці з адміністрацією, яка має підтримувати студентські ініціативи та допомагати. Та, як і годиться у День народження, від імені профкому урочисто вручив Студентській організації подарунок –  IPad. 
 
Пригадали події становлення студентського руху в університеті й інші його керівники. Зокрема, голова СО у 2002-2005 роках Олександр Ярмоленко розповів про те, як члени організації тісно співпрацювали із депутатським корпусом районних рад. До сфери компетенції Студентської організації  належали проведення традиційних спортивних змагань і забезпечення команд формою. Тоді ж було відновлено випуск газети  «Голосієво студентам». А Геннадій Сєнцов додав, що організація на той час не лише генерувала ідеї, а й завжди брала на себе відповідальність за їх втілення в життя. 
 
 
Олег Плиска теж говорив про те, як свого часу очолював студентський рух факультету. Тоді особлива увага надавалася поліпшенню соціально-побутових умов в студмістечку. Було започатковано трудові загони, завдяки яким вдалося впорядкувати 2-й гуртожиток. А Віталій Коваленко поділився спогадами про перший КВН та прочитав авторський вірш, написаний ще у 1994 році.
 
З уст Олександра Попова, Володимира Чайки, Юрія Чобана, Івана Леонтьєва, Віктора Веремейчика на адресу Студентської організації лунали побажання знайти однодумців, зробити її ще більш дієвою, а її членам – бути  творцями, відстоювати свою думку.
 
 
 
Ініціатор створення соціального центру при Студентській організації Ірина Даценко наголосила на величезній відповідальності керівників студентського руху за багатотисячний колектив молоді.
 
А завершив круглий стіл один з наймолодших очільників організації Ігор Дмитренко, який запропонував провести зустрічі кожного із присутніх з повним складом Студентської організації та відтворити її 20-річну історію.
 
Ольга Наконечна
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook