На нараді з директорами ННІ ще раз акцентовано увагу на ресурсоощадженні

21 листопада 2014 року

 Враховуючи підвищення цін на електроенергію та воду, треба вживати заходів економії цих ресурсів. На цьому зосередив увагу керівників навчально-наукових інститутів перший проректор Ігор Ібатуллін під час чергової наради. Тож  розпорядженнями директорів ННІ мають бути закріплені відповідальні особи за усіма аудиторіями навчальних корпусів.

 
 Узагальнену інформацію про використання води та енергоносіїв за 2013-2014 роки надав проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко. За його словами, суттєво зросли витрати електроенергії: на деяких об’єктах перевищення протягом місяця становить 8-10 тисяч кіловат.  Має місце незначне підвищення використання водних ресурсів порівняно із минулим роком. Тому ліміти будуть доведені до директорів на рівні 2013-го. 
 
Однією із причин перевитрат тепла, як зазначив начальник адміністративно-господарського відділу Володимир Дудченко, є недосконала система опалення в університеті.  
 
Пропозиції до ресурсоощадження надали директори ННІ енергетики і автоматики Володимир Козирський, природничо-гуманітарного Володимир Копілевич, Українського ННІ інформаційного та телекомунікаційного забезпечення агропромислової та природоохоронної галузей економіки – Валерій Коваль. Зокрема, мова йшла про  необхідність впровадження автоматизованого обліку енергоресурсів. За словами Володимира Козирського, такий проект розроблено ще у 2012 році. 
 
За результатами обговорення перший проректор Ігор Ібатуллін доручив головному енергетику Борису Басану вивчити пропозиції щодо встановлення у навчальних корпусах автоматичних вимикачів світла. А проекти по теплопунктах мають додатково проаналізувати фахівці ННІ енергетики і автоматики. Щомісяця планується підбиття підсумків по заходах заощадження.
 
 
Ольга Наконечна
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook