Кафедра нарисної геометрії, комп’ютерної графіки та дизайну

Гурток "Віртуальної, доповненої та змішаної реальності"

          МЕТА РОБОТИ ГУРТКА: розвинути у гуртківців компетенції щодо технологій віртуальної, доповненої та змішаної реальності та використання їх в конструюванні техніки

Гурток віртуальної, доповненої та змішаної реальності функціонує на кафедрі нарисної геометрії, комп`ютерної графіки та дизайну з 2021 року. За цей час під керівництвом куратора гуртка к.т.н, доц. Несвідоміна Андрія Вікторовича було розроблено декілька проектів, які, в майбутньому, дадуть змогу студентам НУБіП навчатись не тільки на реальних об’єктах, а й в справжніх віртуальних лабораторіях! Як приклад, був створений рівень, до якого через мережу інтернет може доєднатись кожен бажаючий, хто має окуляри віртуальної реальності, там почати взаємодію між собою, та оточуючими предметами. В майбутньому цей проект може дати змогу цілій групі студентів досліджувати с.г. техніку маючи тільки її 3D модель.

 

Результати діяльності гуртка по роках

2023

 

 

За допомогою учасників гуртка, студентів з різних факультетів НУБіП, серед яких факультет конструювання та дизайну, інформаційних технологій, механізації та ін. розробляються різні технології взаємодії в віртуальній реальності, які дадуть змогу в майбутньому збирати віртуальні механізми, виконувати різноманітні досліди та проводити випробування.



Результати діяльності гуртка по роках

2022

В 2022 році гурток продовжував працювати в дистанційному режимі, студенти, що мають окуляри доповненої реальності продовжували створювати різні моделі, зокрема начались створювати моделі в програмі Gravity Sketch для подальшого друку на 3Д принтері. Одна з таких моделей була модель корабля створенного в віртуальній реальності з символікою університету та факультету. С процесом створнення можна ознайомитись на відео https://www.youtube.com/watch?v=4NVlQwefv_A 

В зв’язку із воєнним станом і жахливою ситуацією у м. Харкові, де мав відбутися конкурс (НТУ «ХПІ»), він перенесений на невизначений період, як і конкурси із інших галузей наук.

2021

У функціонуванні гуртка віртуальної, доповненої та змішаної реальності відіграє гурток твердотільного моделювання, який допомагає у створенні 3D моделей для наповнення віртуального середовища. Як приклад, проект 220 кімнати 11 корпусу, на якій функціонують ці гурти, зроблений в 3D та експортований в віртуальну реальність. Маємо надію що цей проект в майбутньому з віртуального перетвориться в реальний!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook