Кафедра технології конструкційних матеріалів і матеріалознавства

Співпраця

    Професорсько-викладацьким колективом кафедри за роки її існування зроблено вагомий внесок у розвиток вітчизняної науки.
З середини 30-х років, з початком випуску вітчизняної техніки, наукова робота кафедри проводилась з Харківським та Челябінським тракторними заводами і трестом „Автотрактородеталь”.
    У 1938-1941 роках велись наукові дослідження з проблем відновлення ланок гусениць тракторів Челябінського тракторного заводу (ЧТЗ) методом електродугового наплавлення.
    За розробку технології виготовлення високоміцних чавунів у співдружності із вченими КПІ та інженерно-технічним персоналом Київського заводу хімічного машинобудування «Більшовик» доцент І.С. Григор’єв був удостоєний Державної премії (1950 р.), а завідувача кафедри технології металів професора М.П Брауна Президія АН УРСР затвердила на посаду заступника директора інституту проблем лиття АН УРСР (1959 р.).
За договором з Харківським тракторним заводом у 1957 р. були проведені наукові дослідження з розробки складу низьконікельової і безнікельової зносостійких сталей  та технології  виготовлення з них шестерень бортових передач тракторів ДТ-54.
    В 1966 році розпочалась масштабна науково-дослідна робота з Київським заводом сільськогосподарського машинобудування ім. І.Лепсе щодо проблем підвищення довговічності чавунних гільз тракторних двигунів.
    Під кінець 60-х років розпочалися наукові дослідження з Інститутом проблем литва АН УРСР, Всесоюзним науково-дослідним інститутом тяжкого машинобудування (ВНДІТМАШ), Київським машинобудівним заводом автотракторних запчастин ім. І.Лепсе, Волгоградським, Харківським і Мінським тракторними заводами та іншими організаціями.
    У 70–х роках на кафедрі продовжувалась науково-дослідна робота з Волгоградським науково-дослідним інститутом тяжкого машинобудування (ВНДІТМАШ), направлена на розробку зміцнюючих та відновлювальних технологій деталей машин з метою підвищення надійності і довговічності сільськогосподарської техніки
    У 80-х роках зміцнились наукові зв’язки з Фізико-механічним інститутом АН УРСР (м. Львів), з Інститутом проблем литва  АН УРСР,  з Інститутом проблем міцності АН УРСР, Всесоюзним науково-дослідним інститутом відновлення деталей та ін.
    У 90-х роках продовжувалась науково-дослідна госпдоговірна тематика з Фізико-технологічним інститутом НАН України та Фізико-механічним інститутом НАН України і Львівським автобусним заводом.
    На сьогодні колектив кафедри співпрацює з багатьма вищими навчальними закладами, науково-дослідними  інститутами та підприємствами України. Машинобудівельні заводи: Львівський автобусний завод (впроваджено технологію термічної обробки шестерень), Кременчугський автомобільний завод (впроваджено технологію хіміко-термічної обробки інструментальної оснастки), ВАТ „Київтрактородеталь” (впроваджено технологію механічної обробки гільз циліндрів), ВАТ „Коммаш” та  ВАТ „Ірпіньмаш” (бази виробничої практики студентів). Науково-дослідні інститути НАН України: проблем матеріалознавства, інститут металофізики, електродинаміки, ветеринарної медицини, інститут ядерних досліджень, фізико-технологічний інститут металів і сплавів, надтвердих матеріалів, проблем міцності, електрозварювання ім. Є.О.Патона, фізико-механічний інститут (м. Львів).
Колегами з наукового співробітництва є інститут НТУУ  “КПІ” та Київським національним університетом  ім. Шевченка.
 

Делегація університету м. Тулуза ім. Поля Сабатьє  2013 р.
 

Міжнародна конференція «Електричні контакти та електроди» м.Кацивелі 2011р
 

 

Міжнародна конференція «Наноструктурні матеріали» фізичний факультет університету Ля Сапиенца м.Рим 2010р.

Міжнародна конференція «Електричні контакти та електроди» м.Кацивелі 2009 р.
 

 
Міжнародна конференція «Землеобробна техніка» м.Дрезден 2004 р.

 

 
Впровадження технологічного процесу збагачення молочної сироватки біогенними металами на Пирятинському сир заводі, розробленого НУБІП України спільно з Національним університетом харчових технологій.
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook