Кафедра надійності техніки

Співпраця та міжнародні зв'язки

Міжнародні зв’язки кафедри надійності техніки здійснюються шляхом обміну науковим і практичним досвідом на науково-практичних конференціях, семінарах, симпозіумах різного статусу і рівня, а також шляхом опублікування результатів наукових досліджень в міжнародних та національних виданнях, що входять до світових наукометричних баз.
 
     4 вересня 2021 р. на камерній сцені ім.. Сергія Данченка Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка відбулись щорічні польські національні читання. Цьогорічна програма читань познайомила учасників із п’єсою відомої польської письменниці Габріели Запольської «Моральність пані Дульської». Київські читання були організовані Польським інститутом в Києві у співпраці із Домом Польським у Києві (ФОПнУ) та театром ім. Івана Франка.
 D:\ВИ\Polska\Національні читання 2021\P10904-120519.jpg
 
 
D:\ВИ\Polska\Національні читання 2021\25.jpg
    Сцени із п’єси звучали польською, українською білоруською мовами у виконанні працівників посольства РП в Україні, Польського інституту в Києві, акторів театру, любителів польської літератури. Найбільш широку програму глядачеві представили студенти суботньої школи Польського Дому в Києві (ФОПнУ) під керівництвом директора Марії Сівко та викладача польської мови суботньої школи Надії Сушніцкої. До цього цікавого дійства також долучились завідувач кафедри надійності техніки Андрій Новицький а також викладачі кафедри надійності техніки Валентина Мельник, Юлій Ревенко та Олександр Банний, та студенти мегістратури.
 
 
    Студент механіко-технологічного факультету Нуані Сайнт Іфліс Флері, який приїхав шість років тому в Україну на навчання з республіки Конго, успішно захистив кваліфікаційну роботу бакалавра за спеціальністю «Агроінженерія». 
Це значна і радісна подія у житті молодої людини, якій передувала наполеглива і важка праця. Уже на 3 курсі навчання під керівництвом старшого викладача кафедри надійності техніки Володимира Анатолійовича Сиволапова Нуані почав активно займатись науковими дослідженнями як член наукового студентського гуртка «Ремонт двигунів внутрішнього згорання».
 D:\ВИ\на сайт\Гурток Сиволапов 7.jpg
     На фото В. А. Сиволапов зі студентом 4 курсу МТФ, членом гуртка «Ремонт двигунів внутрішнього згорання» Нуані Сайнт Іфліс Флері
 
    Результатом такої співпраці стали цікаві розробки й друковані праці, а також конструктивна і технологічна частина бакалаврської кваліфікаційної роботи, керівником якої також став В. А. Сиволапов.
  
D:\ВИ\на сайт\Гурток Сиволапов 9.jpg
 
    25 квітня 2018 року у залі бібліотеки  корпусу № 11 НУБіП України відбулась ІІ МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «Поляки в Україні: історична пам’ять у вимірі доброчинності».
Захід відбувся за підтримки Посольства Республіки Польщі в Україні, Федерації польських організацій в Україні, Інституту історії України НАН України.
D:\ВИ\Польська конференція 4\Фото\f 10.jpg
 
    У конференції приймали участьнауковці, посадові особи, громадські діячі, науково-педагогічні працівники, наукові співробітники, докторанти та аспіранти провідних вітчизняних і закордонних закладів вищої освіти, навчальних та наукових установ.
Почесними гостями конференції стали дружина надзвичайного і повноважного посла РП в Україні Рената Скурчинська-Пєкло, Керівник Реферату - радник з питань науково-освітньої співпраці Посольства Республіки Польща в Україні Емілія Ясюк, аташе Консульського відділу Посольства Республіки Польща в Україні Клавдія Теноуд'ї.
D:\ВИ\Польська конференція 4\Фото\f 19.jpg
 
Основними напрямами роботи конференції було визначено наступні тематики:
    1. Доброчинна діяльність і польське меценатство в історичній пам’яті та сучасних комеморативних практиках.
    2. Біографічні дослідження: теорія та практика відродження родинної історії поляків в Україні як шлях до подолання «ментальних» кордонів.
    3. Громадська ініціатива та волонтерський рух: соціальна взаємодія в умовах політичних викликів.
    4. Практики популяризації польської культурно-історичної спадщини:
  • культурні комунікації: релігійна повсякденність, наука, освіта;
  • продовження традицій доброчинності та меценатства: культурні, просвітницькі, видавничі та наукові проекти ФОПнУ.
    До організаційного комітету конференції увійшли викладачі кафедри надійності техніки факультету конструювання та дизайну: декан ф-ту КД З. В. Ружило, доц. В. І. Мельник, доц. А. В. Новицький, доц. В. І. Кирилюк, доц. Ю. І. Ревенко, ст.. викл. О. М. Бистрий, ст.. викл. О. О. Банний, ст.. викл. П. С. Попик, ас. С. З. Хмельовська.
 
D:\ВИ\Польська конференція 4\Фото\f 8.jpg
 
D:\ВИ\Польська конференція 4\Фото\f 36.jpg

 
 
 
 
Участь у міжнародних конференціях
У 2018 році співробітники кафедри надійності техніки взяли участь в 12-и міжнародних конференціях, за результатами яких опублікували понад 50 наукових статей та ряд тез доповідей
  
Назва конференції
Місце проведення
Назва організації, де проводився  названий захід
Дата проведення
ІІ Міжнародна науково-технічна конференція «Крамаровські читання» з нагоди  річниці від дня народження доктора технічних наук, професора, член-кореспондента ВАСГНІЛ, віце-президента УАСГН Крамарова Володимира Савовича (1906-1987)
м. Київ
НУБіП України
17-18 лютого 2018року
Міжнародна науково-практична конференція «Перші наукові кроки-2018»
м. Київ,
м. Камянець -Подільський,
м. Львів
НУБіП України
23-24 квітня 2018року
72-ї  всеукраїнської  науково-практичної студентської конференції «Наукові здобутки студентів у дослідженнях
технічних та біоенергетичних систем природокористування»  
м. Київ
НДІ техніки, енергетики та інформатизації АПК НУБІПУ
09–13 березня
2018 року
Міжнародна наукова конференція  «Современные направления теоретических и прикладных исследований, 2018»
м. Іваново
Інтернет конференція
20-23 березня 2018року
III-тя міжнародна наукова конференція «Інноваційне забезпечення виробництва органічної продукції та біопалива в АПК» в рамках роботи XXVII Міжнародної агропромислової виставки
«АГРО 2018»
м. Київ
ННЦ «Експоцентр України»
05-06 червня 2018року
Міжнародна наукова конференція  «Научные исследования и их практическое применение. Современное состояние и пути развития»
м. Іваново
Інтернет конференція
10 – 20 листопада  2017 року
Міжнародна наукова конференція  «Инновационные взгляды научной молодежи »
м. Іваново
Інтернет конференція
21 – 30 квітня  2018року
Міжнародна наукова асоціація «Наука і генезис. Наукові досягнення 2018».
м. Відень
Інтернет - конференція
20 лютого 2018 року
Міжнародна наукова конференція  Scientific achiements
Vienna, Austria
Інтернет - конференція
15 лютого 2018 року
Ukraine-Bulgaria-European Union: contemporary state and perspectives
Варна-Херсон
Інтернет - конференція
10 вересня 2017 року
XV міжнародна конференція науково-педагогічних-працівників, наукових співробітників та аспірантів «Проблеми та перспективи розвитку технічних та
біоенергетичних систем природокористування»
м. Київ
НУБіП України
(23–27 березня 2018року
I Міжнародна науково-практична конференція "Інженерія систем природокористування" в рамках роботи XII Міжнародної агропромислової виставки «Агрофорум–2017»
м. Київ
НУБіП України
11 листопада 2017року
XV міжнародна конференція науково-педагогічних-працівників, наукових співробітників та аспірантів «Проблеми та перспективи розвитку технічних та
біоенергетичних систем природокористування»
м. Київ
НУБіП України
(23–27 березня 2018року
 
 
Семінар з науковцями Польської академії наук.
 
6 жовтня 2018 р. у великій залі 3 корпусу НУБіП України відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Місця/місце пам’яті в польсько-українському діалозі порозуміння (до 80-х роковин Биківнянської трагедії)», що проводилась в рамках відзначення 100-річчя незалежності Республіки Польща і 120-річчя заснування НУБіП України.
 
 
 
 

Ініціаторами проведення даного заходу були Федерація Організацій Польських на Україні та кафедра надійності техніки факультету конструювання та дизайну НУБіП України, а співорганізаторами стали посольство Республіки Польща в Україні, Інститут Історії України НАН України, Національний історико-меморіальний заповідник «Биківнянські Могили», Представництво польської академії наук в Києві.

До уваги учасників конференції були представлені доповіді вчених, науковців, посадових осіб, громадських діячів, науково-педагогічних працівників, наукових співробітників, докторантів та аспірантів провідних вітчизняних і закордонних вищих навчальних закладів та наукових установ відповідно до напрямів проведених тематичних досліджень: віктимізація минулого: поляки і українці під тиском радянської тоталітарної системи; мультинаціональний мартиролог Биківні: досвід наукових пошуків; посттравматичний синдром репресій крізь призму родинної історії; комеморативні практики в умовах суспільних викликів: громадська ініціатива та загальнодержавні проекти; формування пам’яті про жертв геноцидів і масових убивств засобами мас-медіа, сучасної освіти та виховання та інші напрями, що допомогли розкрити тему конференції.
D:\ВИ\Польська конференція 5\Фото\fot 18.jpg D:\ВИ\Польська конференція 5\Фото\fot 13.jpg D:\ВИ\Польська конференція 5\Фото\fot 21.jpg
D:\ВИ\Польська конференція 5\Фото\fot 15.jpg D:\ВИ\Польська конференція 5\Фото\fot 10.jpg D:\ВИ\Польська конференція 5\Фото\IMG_4776.JPG
До оргкомітету конференції увійшли викладачі кафедри надійності техніки: декан ф-ту КД З. В. Ружило, доц. В. І. Мельник, доц. А. В. Новицький, доц. В. І. Кирилюк, доц. Ю. І. Ревенко, ст. викл. О. М. Бистрий, ст. викл. О. О. Банний, ст. викл. П. С. Попик.
D:\ВИ\Польська конференція 5\Фото\IMG_4895.JPG
 
Почесними гостями конференції стали дружина надзвичайного і повноважного посла РП в Україні Рената Скурчинська-Пєкло, Керівник Реферату - радник з питань науково-освітньої співпраці Посольства Республіки Польща в Україні Емілія Ясюк, радник-консул Консульського відділу Посольства республіки Польща в Україні Яцек Гоцловскі, генеральний директор Національного історико- меморіального заповідника «Биківнянські могили» Богдан Борисович Біляшівський, директор Представництва Польської академії наук в м. Києві, професор Генрик Собчук.
D:\ВИ\Польська конференція 5\Фото\fot 4.jpg
 
В рамках конференції її учасникам була представлена виставка «Биківнянські могили», підготована науковціями Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили»  за підтримки директора департаменту розвитку мережі ТОВ «Пластікс-Україна» Даріуша Гурчиньского.
D:\ВИ\Польська конференція 5\Фото\fot 1.jpg
Також в рамках конференції відбулась презентація фотоальбому А. І Амонса «Битва під Костюхнівкою (або декілька слів про Брусилівський прорив)». ЇЇ подарункові примірники були передані почесним гостям конференції та активним учасникам підготовки заходу.
D:\ВИ\Польська конференція 5\Фото\IMG_4858.JPG
 
D:\ВИ\Польська конференція 5\Фото\IMG_5031.JPG
D:\ВИ\Польська конференція 5\Фото\fot 24.jpg
 
Конференція стала помітною подією серед міжнародних заходів, що проходять в НУБіП України та отримала високу оцінку серед її учасників та гостей.
 
 
 
 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook