Кафедра менеджменту ім. професора Й.С. Завадського

Здобутки кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського

Кафедра менеджменту ім. професора Й.С. Завадського (до 1996 р. кафедра управління сільськогосподарським виробництвом), як самостійний структурний підрозділ університету, була створена у 1973 р. під керівництвом видатного вченого в галузі управління, д.е.н., професора, заслуженого діяча науки і техніки України, академіка Академії наук вищої школи України та члена Міжнародної академії комп’ютерних наук і систем Йосипа Станіславовича Завадського, який очолював кафедру протягом 30 років.

Й.С. Завадський створив власну наукову школу, підготував більше 40 докторів і кандидатів наук. За цей час докторами економічних наук стали члени-кореспонденти УААН В.П. Галушко і В.К. Терещенко, проф. О.Д. Гудзинський, проф., завідувач кафедри менеджменту Брянського СГІ В.М. Горбов. Також кафедра підготувала значну кількість фахівців з менеджменту для В’єтнаму, Грузії, Китаю, Монголії, Нігерії, Сирії і Таджикистану.

Починаючи з 2005 року кафедра менеджменту носить ім’я проф. Й.С. Завадського.

Кафедра проводить навчально-виховну і навчально-методичну діяльність забезпечуючи безперервне підвищення рівня викладання дисциплін, а саме: підвищення якості лекційних занять як провідної форми навчання, впровадження активних методів навчання під час проведення практичних та семінарських занять.

Викладачі кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського здійснюють комплексне методичне забезпечення навчальних дисциплін кафедри, що включає підготовку підручників, навчальних посібників та іншого навчально-методичного забезпечення і методичних розробок (вказівок) з дисциплін кафедри; своєчасну та якісну розробку навчальних та робочих навчальних програм з дисциплін кафедри за кредитно-модульною системою.

Кафедрою було організовано та проведено, на базі НУБіП України, міжнародну науково-практичну конференцію «DIGITALIZATION OF AGRARIAN MANAGEMENT», що була присвячена питанням поєднання традиційного виробництва з цифровими технологіями.

Кафедра налагоджує зв’язок з провідними підприємствами, установами та організаціями з питань підготовки фахівців запрошуючи фахівців в сфері управління та менеджменту;

 

організовує виїзні заняття для студентів. 

Позитивними наслідками таких ознайомчих зустрічей є поглиблення співпраці кафедри та студентів з майбутніми роботодавцями. 

Науково-педагогічні працівники кафедри здійснюють організацію та проводять методичні та науково-практичні конференції, семінари тощо.

На кафедрі активно працює науковий гурток «ДНК Лідера», діяльність якого спрямована на розвиток творчих здібностей студентів з метою набуття ними фахових (професійних), особистісних, когнітивних компетенцій, а також досвіду одержання знань та умінь через здійснення досліджень.

Гуртківці займаються науковою роботою, підготовкою до наукових конференцій та студентських змагань.

Професорсько-викладацький склад кафедри бере активну участь у громадській діяльності на факультеті та в університеті.

Важливою діяльністю кафедри є організація та проведення професійно-орієнтаційної роботи серед молоді. Викладачі запрошують майбутніх абітурієнтів до університету на «День відкритих дверей»;

та проводять профорієнтаційну роботу в школах та коледжах.

  

Викладацький склад кафедри постійно підвищує кваліфікацію. Їх професійний розвиток здійснюється, як у формі стажування на підприємствах, так i в інституті підвищення кваліфікації, окрім того викладачі підвищують свій науковий потенціал за рахунок систематичних міжнародних стажувань.  

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook