Профорієнтаційна робота з учнями – один з головних напрямків виховної роботи.

12 листопада 2014, 9:23

      Проблеми підвищення ефективності професійної діяльності актуальні для будь-якого часу й будь-якої соціально-економічної формації, як для суспільства в цілому, так і для особистості зокрема.

      Профорієнтаційна робота з учнями – один з головних напрямків виховної роботи, яка спрямована на підготовку учнів до свідомого вибору професії, визначення свого місця у суспільстві.
       В рамках реалізації положень Голосіївської ініціативи - 2020 делегація факультету екології і сталого розвитку у складі декана Рибалко Ю.В., доцента кафедри екології агросфери та екологічного контролю Наумовської О.І., магістрів 2 року навчання: Баранніка Артема, Безпалька Сергія, Ілюшик Яни та магістра 1 року навчання Сідляренко Юлії 31 жовтня 2014 року відвідали НЦ «Кам’янської малої академії наук» в Черкаській області.
       Представники делегації зустрілись з керівником районного відділу освіти та директором НЦ «Кам’янської малої академії наук», на зустрічі йшла розмова щодо налагодження співпраці НУБіП України з даним центром та школами міста і району в рамках спільних наукових досліджень, участі в олімпіадах, конференціях й інших зібраннях.
      Наступним кроком були зустрічі з учнями 9-11 класів та вчителями загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів №1,2,3 та Еколого-економічного ліцею м. Кам’янка.
      Представники НУБіП України ознайомили всіх присутніх на зустрічах з історією та структурою університету, ННІ рослинництва, екології і біотехнологій та факультету екології і сталого розвитку. Учням було продемонстровано результати і перспективи здобуття професій для галузей сільського господарства та агропромислового комплексу, а саме у сфері агрономії, охорони довкілля, захисту рослин та біотехнологій.
Магістри разом з викладачами провели анкетування понад 140 учнів шкіл щодо визначення їх сучасної професійно-орієнтованої позиції і екологічної свідомості, завдяки портативному рН-метру продемонстрували експрес метод визначення кислотності популярних солодких напоїв, показали зміну кольору реагентів під час хімічних реакцій, провели інтелектуально-пошукові ігри екологічного спрямування, продемонстрували своє бачення навчання в НУБіП України у вигляді самостійно знятого фільму.

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook