На звітно-виборчій конференції обрано нового голову Студентської організації університету - Вікторію Мялук

6 листопада 2014 року
На звітно-виборчій конференції Студентської організації НУБіП України 6 листопада обрано її нового голову – студентку факультету захисту рослин Вікторію Мялук. За її кандидатуру проголосували 130 делегатів конференції. Але про все по порядку.
 
 
Першим питанням порядку денного був звіт про діяльність студентського самоврядування за минулий навчальний рік Ольги Кухар. Вона коротко зупинилася на діючій структурі Студентської організації та секторах роботи. Зокрема, мова йшла про організацію спортивного життя університету силами студентської молоді, представництво в управлінні університетом. Наступним був блок наукової роботи та внесок в її організацію наукового клубу та клубу знавців. Ольга Кухар представила діяльність медіа-центру «Фокус», туристичного клубу «Барс», інтелектуально-розважально-дискусійного клубу «Місто». Присутніх було проінформовано також про результати ще одного напряму роботи – соціальні питання. До речі, цьогоріч  Студентська організація відзначатиме свій 20-й день народження. 
 
 
Участь в обговоренні звіту взяли студентка факультету енергетики і автоматики Поліна Іванюк, голови студентських організацій факультетів рибогосподарського – Федір Нікитенко та юридичного – Гліб Бойко.
 
 
 
 
 
 
Після схвалення звіту обидва кандидати – студентки факультетів захисту рослин – Вікторія Мялук та аграрного менеджменту – Марія Митрофаненко розповіли про себе, свої здобутки (їх у кожної є чимало) та представили делегатам  програми. Запевнили, що будуть підтримувати існуючі акції і починання, але й внесли новизну, яка знайшла своє відображення у планах на майбутнє. Так, Вікторія Мялук вбачає діяльність Студентської організації у навчально-виховній роботі. За її словами, команда працюватиме також над розширенням співпраці із студентським самоврядуванням регіональних вишів університету. І це далеко не все. Вікторія зазначила, що студентське самоврядування під її керівництвом візьме на себе контроль за соціально-побутовими умовами у гуртожитках. 
 
 
 
В свою чергу Марія Митрофаненко спрямувала програму дій на вдосконалення системи інформування, зокрема створення єдиного електронного календаря подій. А ще величезна увага – соціальній роботі. Про неї студентка знає чимало, адже за першим фахом – соціальний педагог. Окрім того, для функціонування спортивного сектору, за її словами, необхідно створити потужну команду підтримки і вболівальників. Для організації змістовного дозвілля – арткафе. Контроль за подоланням нестатутних відносин – окремий рядок у програмі Марії.
 
Потому відбулися бліц-дебати. На запитання, які емоції викликають дати 30 листопада та 17 лютого, першою відповіла Вікторія Мялук. Для неї, це перш за все, патріотизм  і бачення нової європейської держави – України. А Марія Митрофаненко зазначила, що ці дати є переломним моментом в історії України. 
 
 
 
Цікавила присутніх думка кандидатів про переваги нашого університету в порівнянні з іншими вишами. Тож Марія Митрофаненко вбачає їх у підготовці кадрів для агропромислового комплексу та створенні продовольчої безпеки. А Вікторія Мялук ще й додала: НУБіП України надає всі можливості для навчання, виховання та розвитку студентів. 
 
 
Ректор Станіслав Ніколаєнко схвально відгукнувся про проведення конференції та висловив сподівання, що в університеті є достойна зміна. Також наголосив на тому, що і ректорат, і студентське самоврядування та науково-педагогічні працівники мають єдину мету – підготовка фахівців, які будуть розбудовувати державу і її агарний сектор. Станіслав Миколайович звернувся до програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива – 2020» і зазначив, що дискусія сьогодні відбувалася в рамках її окремого розділу про студентське самоврядування. Також закликав студентську молодь разом сказати «ні» нестатутним відносинам і застеріг: без серйозної великої праці не буде міжнародного визнання.
 
 
Тож після оголошення головою лічильної комісії результатів голосування Станіслав Ніколаєнко та все студентство привітали новообраного голову студентського руху вишу – Мялук Вікторію. Також студентський загал одноголосно підтримав кандидатуру проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші для координації співпраці адміністрації університету і Студентської організації. Завершилась конференція виконанням Державного Гімну України.
 
 
 
 
Ольга Наконечна 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook