Що таке сила? (в університеті відбувся відкритий семінар зі Street Workout)

5 листопада 2014 року

 5 жовтня в ігровій залі спортивного комплексу справжня подія – відкритий семінар зі Street Workout. Для університету це новий вид спорту. Але так здається на перший погляд. Адже студенти нашого вишу, як виявилося, є кращими воркаутерами Києва. А щоб Street Workout став масовим  серед університетської молоді, ННЦ виховної роботи та соціального розвитку організовано семінар. 

 
Історія цього спорту розпочинається із вулиці. І хоча на сьогодні проходять різнорівневі чемпіонати, його по праву й досі можна назвати вуличним. Street Workout є загальнодоступним та не потребує високооплачуваних спортзалів. Ним можна займатися просто на вулиці. Це є його основною перевагою. Все що необхідно – бажання, мета та гімнастичний спортивний снаряд – перекладина. 
 
Справжньою несподіванкою семінару став показовий виступ команди воркаутерів. Її капітан – студент 2 курсу факультету інженерії агробіосистем Олександр Уманський – представив глядацькій залі членів команди. До речі, серед них є іще один наш студент – третьокурсник лісогосподарського факультету Євген Витриховський. Серед семи учасників також були кращі воркаутери міста та переможець 4-го сезону шоу «Україна має таланти» Артем Петров.
 
Тож дві хвилини на розігрів і поїхали… Хлопці демонстрували різноманітні силові вправи. Кожен трюк або виконаний елемент супроводжувався бурхливими оплесками глядачів. Під запальні музичні композиції воркаутери демонстрували ходьбу по східцях у повітрі. При цьому тримали рівновагу усього тіла за допомогою рук. Словом, показали усю міць м’язів під час виконання силових вправ. Чого тут тільки не побачили! Воркаутери і підтягувалися на перекладині та вертілися на одній руці, і відривалися у повітря. Від деяких  викрутасів спортсменів просто перехоплювало дух. Як виявилося, це був лише початок! Хлопці порадували глядачів і виступами в парах. А після перекладини перейшли до шведської стінки. Останнім ривком виконання силових вправ в упорі лежачи завершив виступ  Артем Петров.
 
 
До речі, всього цього спортсмени навчилися самостійно без тренерів. Про це повідомив капітан команди. Ці слова знайшли схвальний відгук у вигляді овацій від глядацької зали. Тож силі волі, стремлінням цих хлопців можна позаздрити. 
 
 
 
За гарний виступ команді подякував проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку університету Андрій Кудін. А на запитання директора ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Дмитра Черкашина, чи не заперечує аудиторія, щоби наступного року усі наші хлопці стали такими, дівчата в один голос вигукнули «Ні, не заперечуємо!». А щоб ці слова не були голослівними, планується створити університетську збірну зі Street Workout. Також незабаром розпочнуться тренування з цього виду спорту у 8-му гуртожитку.
 
 
 
На завершення глядачі, зала якими була заповненою вщерть, гучними оплесками ще раз подякували воркаутерам за чудові номери. 
 
Ольга Наконечна
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook