У фокусі факультету захисту рослин, біотехнологій та екології організаційний початок нового навчального року, поселення студентів та необхідні умови, що забезпечують безпеку життя!

16 серпня 2022 року
   Студентам України вже вкотре доведеться долати зовнішні перешкоди, аби навчатися, досліджувати, відкривати для себе нові знання, насолоджуватися молодістю, заводити нові знайомства. Пандемія та війна не повинна відбирати у молоді щасливі студентські роки, тому колектив факультету захисту рослин, біотехнологій та екології на чолі з деканом Юлією Коломієць, доклали багато зусиль та вчасно розпочали навчальний рік. За хорошим результатом завжди стоїть посилена, дисциплінована підготовка, тому для ефективної організації освітнього процесу на початку серпня було заплановано ряд подій.

   2 серпня куратори провели онлайн-зустрічі, де зібрали студентські групи обговоривши організаційні особливості початку нового навчального року, поселення та проживання в гуртожитку, безпеку та укриття в навчальних корпусах й студмістечка.   

   Цьогоріч, особливу увагу приділили умовам, що забезпечують безпеку життя протягом навчання, проживання на території університету. Юлія Коломієць наголосила, що головним пріоритетом є збереження життя, тому розроблена та затверджена інструкція з поведінки в умовах воєнного стану під час перебування в університеті, а також під час оголошення повітряної тривоги успішно доведена до відома викладачів та студентів. Інструктаж провела завідувач кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності, старший науковий співробітник Алла Клепко. Крім того, була розрахована кількість осіб, які одночасно можуть перебувати в укриттях, сформована план-схема розташування укриттів на території університету. Інструкція і план-схема розміщені на головній сторінці сайту факультету та на сторінках кафедр.

 
   3 серпня пройшла толока з упорядкування, прибирання 4 корпусу та прилеглих територій. НПП кафедр, студенти, працівники факультету на чолі з деканом плідно та наполегливо попрацювали заради спільного майбутнього. Разом з тим, вікна, що знаходяться в укриттях були обкладені мішками з піском.

 


   В період з 4 по 7 серпня Комісія Державної служби України з надзвичайних ситуацій ретельно проінспектувала готовність укриттів надавши право навчати студентів в очному форматі.
   12 серпня відбулось поселення, студенти прибули до гуртожитків студмістечка, де проживатимуть. Процедура поселення пройшла організовано, за вимогами деканату, всі кімнати студентів чисті та охайні. Студенти сприйняли з оптимізмом новину про можливість навчатися в очному форматі. Кожен, хто із задоволенням займається улюбленою справою, хто знайшов справжніх друзів у стінах університету, готовий подолати будь-які перешкоди, аби повернутися та впевнено крокувати до омріяного життя. Відтепер, мати змогу почерпнути знання на прикладах, у сучасних лабораторіях від НПП кафедр – свого роду розкіш, яка ціниться у сто разів більше, ніж раніше.

 


   Так, навчання у воєнний час кардинально змінює правила підготовки та поведінки, проте факультет це не лякає. Ми готові до будь-яких умов, адже почали працювати ще з 14 березня, дистанційно навчали та підтримувати студентів у складний час. Попереду нас чекає відбудова України, тому наразі наша першочергова задача – це підготовка висококваліфікованих фахівців, забезпечення необхідних умов для навчання, оперативне реагування на зміни та підтримка один одного.
   Слід зазначити, що протягом цих днів всі працівники факультету та персонал гуртожитку працювали на найвищому рівні, віддавали частинку душі, щиро хвилювалися за студентів, ніби за своїх дітей. Як результат, студенти факультету захисту рослин, біотехнологій та екології організовані, достатньо проінформовані та націлені на отримання позитивного навчального результату. Нехай кожен зі студентів отримає неймовірне задоволення від навчання, нехай знання та практичні навички засвоюються максимально легко. Бажаємо кожному мирного неба над головою! Все буде Україна!

Наталія Батрак

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook