PhD: нагальні питання порядку денного засідання науково-методичної ради гарантів

11 серпня 2022 року
   В спекотний період вступної кампанії 09 серпня відбулось чергове засідання науково-методичної ради гарантів на якому зареєструвались 28 учасників із 38 членів ради.

   Зважаючи на військовий стан незмінно лишаються ряд життєво важливих питань для успішного функціонування аспірантури НУБіП України. Саме з нагальних питань розпочав своє вступне слово проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Кваша Сергій Миколайович. Відповідно до порядку денного голова науково-методичної ради гарантів Сергій Миколайович подав на розгляд пропозиції щодо перерозподілу попередньо затвердженого ліцензованого обсягу (відповідно до наказу МОН України від 11.02.2021 р. № 17-Л) підготовки здобувачів ступеня доктора філософії за нерегульованими спеціальностями. Враховуючи важливість популяризації аграрної освіти в складних умовах сьогодення та високий рівень зацікавленості майбутніми вступниками у навчанні, дане питання отримало позитивне рішення та рекомендоване на подальше затвердження членами Вченої ради Університету під час найближчого засідання.

   Завідувач відділу аспірантури Віталій Леонідович Вакуленко виступив з презентацією щодо змін та доповнень до «Положення про підготовку здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії в НУБіП України» в частині уточнення умов повторного вступу вступників, котрі закінчили неакредитовані освітньо-наукові програми та мають необхідність вступати для подальшого захисту. На сторінці відділу аспірантури у вкладці Обговорення попередньо всі члени ради мали можливість надати пропозиції для подальшого затвердження змін Вченою радою Університету.

   Щодо погодження з гарантами освітньо-наукових програм підготовки здобувачів PhD графіку планового завантаження відомостей самооцінювання для подальшого проходження онлайн-візитів під час проведення акредитації Нацагентством на 2022-2023 навчальний рік доповіла заступник завідувача відділу аспірантури Надія Віталіївна Міняйло. На сьогоднішній день 13 освітньо-наукових програм доктора філософії отримали сертифікати про акредитацію на наступні 4 роки, 15 ОНП – умовно акредитовані до травня 2023 року. Наразі, відділом аспірантури було подано заявки до НАЗЯВО для подальшого завантаження відомостей самооцінювання та проходження процедури акредитації (впродовж 2022-2023 навчального року) 22 освітньо-наукових програм (в тому числі 15 умовно акредитованих ОНП та 7 – неакредитованих ОНП).
   Також, під час засідання науково-методичної ради гарантів завідувач відділу аспірантури наголосив, що прийом документів для вступу до аспірантури триває до 12 серпня включно.

   Крокуємо до перемоги разом.


Надія Міняйло,
заступник завідувача відділу аспірантури

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook