Бурлака Ілля: «Вступаю у НУБіП, бо хочу присвятити своє життя розвитку рибного господарства...»

11 серпня 2022 року
  • Доброго дня, Ілля! З якої Ви місцевості?

— Доброго дня! Народився і виріс у містечку Нова Одеса. Моя оселя знаходиться прямісінько на мальовничому березі річки Південний Буг.

  • Цікаво! Саме присутність річки вплинуло на Ваше рішення обрати спеціальність «Водні біоресурси та аквакультура»?

— Не зовсім так! Хоча у річці багато тарані. Цікаво спостерігати як навесні вона йде на нерест з Південно-Бузького лиману. Також є певна кількість раків. Але для нашого регіону рибна продукція має суттєве значення і, на мою думку, має значну перспективу.

  • Скажіть, чому Ви так вважаєте?

— В нашому районі поширений промисловий лов риби у Південному Бузі. Також є рибопереробний завод. Є ставове господарство, у якому вирощують товстолобиків і коропів. Також є можливість працевлаштуватись у рибний патруль, оскільки браконьєрство ще недостатньо подолано.

  • Чому Ви обрали НУБіП для навчання? Я запитую тому, що більшість абітурієнтів з периферії, коли з ними спілкуєшся, дещо «лякаються» проживати в столиці.

— Звісно, проживати і навчатись на відстані від домівки може викликати занепокоєння чи певний дискомфорт. Але з іншого боку, сподіваюсь, що у цьому ЗВО навчатимуться студенти з різних куточків України. Кожен регіон особливий, і можна щось корисне для свого досвіду. Вступаю у НУБіП, бо хочу присвятити своє життя розвитку рибного господарства, захисту та примноження рибних багатств України.

  • Дякую за розмову! Успіхів!


Розмову провів завідувач
кафедри аквакультури
Бех Віталій Валерійович

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook