Ректорат: університет готовий до початку навчального року в змішаному форматі

9 серпня 2022 року
   9 серпня 2022 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату, присвячене організації діяльності університету в умовах воєнного стану, вступній кампанії, початку нового навчального року. Ректор університету зауважив, що протягом останніх місяців колектив університету разом з відокремленими підрозділами та навчально-дослідними господарствами перерахував на допомогу Збройним Силам України більше 10 мільйонів гривень. Ця допомога продовжується, наші колеги зі зброєю в руках захищають державу, студенти активно долучилися до волонтерського руху.
   Про готовність до нового навчального року факультетів та ННІ доповів начальник навчального відділу Ярослав Рудик. З 15 серпня розпочинається навчальний семестр у змішаному форматі. Графік навчання передбачає 2 зміни. Кількість осіб, яка перебуватиме в навчальних корпусах значно менша, ніж та кількість місць, що використовуватиметься в укриттях і визначена перевіркою ДСНС. Протягом тижня комісія перевірила стан приміщень, навчально-методичного забезпечення, матеріально-технічної бази, лабораторного обладнання тощо і переконалася в готовності до старту навчального семестру. На офіційному сайті опублікований розклад занять, інструкції щодо дій під час воєнного стану та сигналу повітряної тривоги. Доповідач зупинився на наповненості електронних навчальних курсів, особливу увагу звернув на вибіркові дисципліни. Директор студентського містечка Сергій Стецюк зазначив, що кампус готовий до початку навчального семестру та поселення студентів.
 
  
    Директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Геннадій Ржевський проінформував про результати перевірки ДСНС, необхідність додаткового проведення інструктажів, тренувальних дій на випадок повітряних тривог.
 
  
   Про забезпечення навчальною літературою доповіла директор наукової бібліотеки Тетяна Кіщак. Окрім організації доступу до електронних ресурсів бібліотекою організовано розсилку навчальної літератури на електронні скриньки.
 
 
   Аналіз перебігу вступної кампанії представив відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський. На базі повної загальної середньої освіти: маємо 2047 заяв від вступників на денну форму навчання на 1314 місць державного замовлення, 576 з них подані з першим пріоритетом. На базі диплома молодшого спеціаліста: 475 заяв на 301 державне місце, 143 першим пріоритетом. Варто зазначити, що лише 40% цьогорічних вступників подали заяви на вступ до закладів вищої освіти. Тож є ще резерв для активізації профорієнтаційної роботи.
 
 
   За пропозицією проректора з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергія Кваші прийнято рішення перерозподілити ліцензований обсяг з метою набору максимальної кількості аспірантів. Також ректорат рекомендував вченій раді внести зміни до положення про підготовку здобувача вищої освіти ступеня доктора філософії щодо можливості поновлення.
   Ректорат надав дозвіл на передачу в оренду частини приміщень, пропозиції з яких озвучив проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук.
 
  
   Учений секретар Оксана Барановська доповіла про порядок проведення засідання вченої ради 11 серпня 2022 року.
 
 
 

Пресслужба 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook