Студенти університету взяли участь у проекті «Почни кар’єру з ПАТ «Миронівський хлібопродукт»

2 листопада 2014 року

     Сільськогосподарська галузь в Україні із року в рік розвивається і у зв’язку з цим виникає потреба у висококваліфікованих кадрах. Все більше увага роботодавців прикута до молодих фахівців з технології виробництва і переробки продукції тваринництва, ветеринарної медицини, агрономії та механізації. Наш університет та ПАТ «Миронівський хлібопродукт» уже не перший рік співпрацюють у напрямі проходження практики та працевлаштування студентів на підприємствах компанії.

     ПАТ «Миронівський хлібопродукт» сьогодні є одним із лідерів агропромислового комплексу України. Це вертикально інтегрована компанія, яка об'єднує виробничі потужності всього технологічного ланцюга м'ясного виробництва — від вирощування та виробництва кормів, виробництва яловичини, утримання курей батьківського стада для виробництва інкубаційних яєць, вирощування курчат-бройлерів і гусей — до переробки і реалізації готової продукції. Нині компанія охоплює близько 52% ринку промислового виробництва курятини. Продукція ПАТ «Миронівський хлібопродукт» відома під декількома брендами. Найвідоміші з них є «Наша ряба» (охолоджена курятина), «Легко!», «Ситні» (заморожені напівфабрикати), «Дружба народів», «Бащинський», «Сертифікований Ангус» (елітна охолоджена яловичина), «Фуа Гра» (охолоджена і заморожена гусяча печінка і м'ясо гусей). У 2013 році компанія отримала дозвіл на експорт окремих видів продукції у країни ЄС.

     У межах проекту «Почни кар’єру з ПАТ «Миронівський хлібопродукт», який виконується за участю кафедри птахівництва та дрібного тваринництва, проведені зустрічі зі студентами факультетів технології виробництва і переробки продукції тваринництва та ветеринарної медицини НУБіП України, які спеціалізуються у галузі птахівництва. Молодший фахівець із розвитку та навчання компанії Сергій Тименко ознайомив студентів із програмою проекту та кар’єрними можливостями, які вона відкриває. На зустрічі студенти заповнили анкети та пройщли перший відбір. Ті, хто дійсно проявив фахові знання за своїм профілем, мають можливість відвідати одне з підприємств компанії.
 


     Тож 16 студентів факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва та 8 студентів факультету ветеринарної медицини ознайомились з виробничими потужностями ПрАТ «Миронівська птахофабрика», що знаходиться в Канівському районі Черкаської області. Під час екскурсії побували на виробничих майданчиках з вирощування птиці та на комплексі з переробки м’яса курчат-бройлерів. Крім того, студентам була запропонована вікторина, яка складалася з кількох етапів, і визначила переможця. Ним став Вадим Ткачук, який отримав цінний подарунок. Шестеро студентів, які продемонстрували уважність та знання у сфері птахівництва, отримали можливість проходження виробничої практики на різних підприємствах холдингу.


 


       Під час практики у господарствах провідного промислового виробника м’яса курчат-бройлерів країни студенти набули практичних навичок, що є дуже цінним для їх майбутнього працевлаштування. Зокрема, впроваджена схема «наставник — учень», яка дозволяє застосовувати персональний підхід до кожного студента. У разі успішного проходження практики перед студентом відкривається можливість стати співробітником компанії. Слід також відмітити, що окрім реальних кар’єрних перспектив ПАТ «Миронівський хлібопродукт» забезпечує своїх працівників соціальними гарантіями: гідною заробітною платою, безкоштовним житлом та харчуванням за 1 гривню (обід). 

     За результатами проведеної роботи розроблено напрями подальшої співпраці кафедри птахівництва та дрібного тваринництва і ПАТ «Миронівський хлібопродукт». Це надасть можливість поглиблювати фахову підготовку студентів, які задіяні у програмі, запрошувати провідних фахівців компанії до участі у підготовці висококваліфікованих фахівців для птахівничої галузі.


Н.П. Пономаренко, завідувач кафедри
С.М. Базиволяк, доцент
кафедри птахівництва та дрібного тваринництва

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook