Кафедра анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка

Наукова робота

     На кафедрі антомії та гістології тварин не виділяються школи того чи іншого професора, у нас одна школа - Київська школа порівняльних анатомів (див. історія кафедри, події і дати https://nubip.edu.ua/node/1125/1). У 1924 р. фундатором цієї школи став всесвітньовідоми порівняльний анатом, професор, академік Броніслав Олександрович Домбровський. Значний розвиток дали цій школі, професор, академік АН УРСР Володимир Григорович Касьяненко, професори Герман Олександрович Гіммельрей, Станіслав Костянтинович Рудик та Володимир Тимофійович Хомич. Нині Київська школа порівняльних анатомів знана не лише в Україні, але й далеко за її межами.

НАШІ ЗДОБУТКИ ЗА ОСТАННІ РОКИ

      Студент-гуртківець нашої кафедри Мельник Олексій Олегович зайняв І місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук 2010/2011 навчального року з напряму «Ветеринарна медицина», що проходив Львівському Національному університеті ветеринарної медицини та біотехнології ім. С.З. Гжицького

Директор ННІ ветеринарної медицини, якості і безпеки продукції тваринництва , професор Н.М. Сорока, вручає Мельнику О. О. від імені міністра освіти і науки, молоді та спорту України диплом І-го ступеня за перемогу у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук 2010/2011 навчального року з напряму «Ветеринарна медицина»


 

17 жовтня 2012 року дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата ветеринарних наук на тему «Внутрішньоорганне лімфатичне русло товстої кишки свійських собаки, свині, бика» захищає Петровський Олексій Євдокимович, науковий керівник професор Рудик С.К.

 

 


 

22 грудня 2014 року дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата ветеринарних наук на тему «Біоморфологія кісток тазостегнового суглоба та м'язів що на нього діють, у деяких видів птахів» захищає Друзь Наталія Віталіївна, науковий керівник професор Мельник О.П.

 

 

 

 

Изображение

Професор кафедри анатомії тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка Костюк Володимир Кіндратович та його аспіранти Мельник Олексій Олегович та Максименко Оксана Михайлівна

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

https://nubip.edu.ua/node/15703


 

16 грудня 2015 року дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата ветеринарних наук на тему «Біоморфологія кісток колінного суглоба та м'язів що на нього діють, у деяких видів птахів» захищає Нікітов Вадим Петрович, науковий керівник професор Мельник О. П.

 

 

 

 

 Изображение

18 травня 2016 року дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата ветеринарних наук на тему «Біоморфологія м'язово-скелетних структур плечового суглоба птахів» захищає Мельник Олексій Олегович, науковий керівник професор Костюк В.К.

 

 

 

 

Асистент Мельник О.О. під час дослідження м'язової системи бегемота

 

 

15 червня 2016 року дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата ветеринарних наук на тему «Внутрішньоорганне лімфатичне русло шлунка деяких хижих ссавців» захищає Максименко Оксана Михайлівна, науковий керівник професор Костюк В.К.

 

 

 

 

 

Асистент Мельник Олексій Олегович за роботою над виготовленням анатомічного музейного препарату із серця аравійського орікса

  

А далі було наукове препарування м'язів кінцівки бегемота. Препарують професор Мельник О.П. та асистент Мельник О.О.

  

Дослідженням біоморфології м'язів передпліччя та кисті птахів проводить аспірант Арнаут Б. М.


Під час препарувальної роботи: професор Мельник О.П. та аспірант Арнаут Б.М.

Професор Мельник Олег Петрович та асистент Друзь Наталія Віталіївна під час досліджень органів травлення бобра

Асистент Мельник Олексій Олегович працює із серцем бурого ведмедя. Буде черговий музейний експонат

Препарує доцент Стегней Микола Михайлович

Професор Хомич Володимир Тимофійович працює зі студентами-гуртківцями гістологічного гуртка

Рецензована професором Мельником О.П. монографія опублікована румунською мовою

Монографії професора Костюка В.К.

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook