Кафедра анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка

Студентські наукові гуртки

 

       10 жовтня 1920 р. була створена кафедра анатомії, як перша структурна одиниця при створенні ветеринарного факультету КПІ, а від з червня 1921 р., ветеринарний факультет був перетворений в окремий вищий навчальний заклад – Київський ветеринарний інститут. Створення власної бази кафедри для проведення навчального процесу розпочалось у березні 1922 р.

     З 1921 року було сформовано студентський науковий гурток. Проводилася науково-дослідна робота з вивчення вентральної тулубової мускулатури ссавців, вивчення головної кишки ссавців, закладено основи нового функціонально-морфологічного напрямку локомоторного апарату ссавців.

     Активна наукова робота на кафедрі розпочалася з приходом до завідування кафедрою професора, а згодом академіка та всесвітньо відомого порівняльного морфолога Броніслава Олександровича Домбровського у 1924 році. Крім співробітників кафедри, він широко залучав до наукових досліджень працівників інших кафедр та студентів. Одержані матеріали були висвітлені у 26 публікаціях (20-ті роки). Вільне зання німецькох мови Домбровським дозволило йому та студентам-гуртківцям, співробітникам кафедри видрукувати результати своїх досліджень у німецьких журналах "Anatomischer Anzeiger" та "Zeitschrift fur anatomie und entwicklungsgeschichte", що, ще в ті вже далекі від нас часи, дало змогу іноземним вченим дізнатися про існування славетної кафедри анатомії тварин. Нині на кафедрі працює два гуртки "Анатомії" та "Історії ветеринарної медицини"

Студентські наукові гуртки  

 

  "Анатомії тварин"        "Гістології"          "Історії ветеринарної медицини"

 

     

         
                             

  "Патологічної анатомії, технологічної гістології та судової ветеринарії"

   

                              


        

 Перший збірник наукових праць Київського ветеринарно-зоотехнічного інституту у якому були опубліковані статті співробітників та студентів-гуртківці кафедри анатомії

 ФОТО З НАШОЇ ІСТОРІЇ

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook