Триває виробнича практика із землеустрою

21 липня 2022 року
кафедра землевпорядного проектування
    У здобувачів вищої освіти третього курсу спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» факультету Землевпорядкування Національного університету біоресурсів і природокористування України триває виробнича практика із дисципліни «Землеустрій» на провідних підприємствах, установах та організаціях України.
    Метою виробничої практики є
отримання виробничого досвіду проведення польових і камеральних землевпорядних і геодезичних робіт, як майбутнього спеціаліста-землевпорядника, фахівця із земельного кадастру, оцінки землі, здійснення державного контролю за використанням та охороною земель, поглиблення та закріплення теоретичних знань з основних фахових дисциплін зі спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій».
    Під час виробничої практики студенти, окрім практичних навичок на виробництві, отримують можливість проявити себе і в подальшому успішно працевлаштуватися за фахом, що є одним із ключових завдань здобуття вищої освіти. Для забезпечення проходження практики між підприємствами, організаціями та Національним університетом біоресурсів і природокористування України укладені договори про співпрацю, що дає можливість здобувачам вищої освіти пройти практику в установах із необхідним програмним забезпеченням, сучасною технікою та перейняти досвід кваліфікованих спеціалістів.

 

 
    Окрім цього, різноманітним є спектр спеціалізацій здобувачів вищої освіти: студенти мають змогу вдосконалити уміння та навички в Київському науково-дослідному інституті землеустрою, структурних підрозділах Держгеокадастру; приватних підприємствах землевпорядного та геодезичного профілю, таких як: ТОВ «Лідер Плюс», ТОВ «НОРМАТИВ ПЛЮС», ТОВ «Земля-2000», ТОВ «КВАДРО.ЮА», ТОВ «Інститут незалежної експертної оцінки» та ін.

    Яримчук Вадим та Владислав Никонець, проходять виробничу практику на одному із провідних землевпорядних підприємств України – ТОВ «НОРМАТИВ ПЛЮС», Олександр Макаров в ТОВ «Лідер Плюс». Основними видами діяльності цих підприємств є діяльність у сфері інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування в цих сферах.

    Вікторія Коханоська в Головному управлінні Держгеокадастру в м. Києві, яке є територіальним органом Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

  

   Саме практична складова навчального процесу є важливим і необхідним етапом навчання майбутніх фахівців у сфері землеустрою та геодезії.

Ірина Колганова
старший викладач кафедри землевпорядного проектування
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook