МОЛОДЬ ПАМ’ЯТАЄ І ШАНУЄ

27 жовтня 2014 року

     Кафедра культурології університету плідно співпрацює з Державною бібліотекою для юнацтва на ниві виховання підростаючого покоління. От і нещодавно, 21 жовтня у пам’ять про 70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників студенти-першокурсники економічного факультету зустрілися із Почесним ветераном України Стаднюком Дмитром Петровичем. Демонструвалися також відеоматеріали про хроніку тих буремних подій, а студенти Дараган Анна, Левіков Денис, Федченко Наталія, Кулик Дмитро, Полинько Катерина прочитали вірші Ліни Костенко, Миколи Томенка, Михайла Стельмаха.

     Про саму зустріч своїми враженнями поділилися активні учасники — студенти І курсу економічного факультету :
     «Нещодавно у нас відбулася зустріч із Почесним ветераном України — ветераном Великої Вітчизняної Війни Стаднюком Дмитром Петровичем на честь 70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників. Ця дата дуже важлива для мене, бо я вважаю, що якби не ті солдати, що визволяли Україну від окупантів, то мене не було б у живих. Це мої другі батьки, якщо можна так сказати.
     Я був вражений хоробрістю цієї людини. Я завжди поважав людей, які захищали і захищають нашу країну, але тепер буду поважати їх ще більше. На жаль, в Україні йде війна, але я не хотів би, щоб вона розгорілася і призвела до руїни, яка була у минулому.»

Дмиро Кулик, студент І курсу економічного факультету

напряму підготовки «Економіка підприємства»

    

Анна Дараган читає вірш Ліни Костенко «На конвертики хат…»

«Почувши з вуст ветерана, що він бачив, відчував, як діяв у скрутних становищах — ти починаєш по-іншому розуміти слово «війна». Раніше навряд чи хтось задумувався, на скільки тяжко було тим людям, які пережили війну, людям, які дали нам чисте небо над головою.
     Добре, що ще залишилися живими справжні герої минулого часу. Цікаво почути наживо про все, що відбувалося в роки лихоліття, а не з книг. В книгах не завжди є істинна правда.
     Подумати тільки, скільки всього побачив цей чоловік, скільки пережив… Скільки подій закарбувалось в його пам’яті. Велика вдячність таким людям, які віддавали своє життя заради нашого майбутнього.»

Дмитро Святенко, студент І курсу економічного факультету

напряму підготовки «Економіка підприємства»

Денис Левіков читає вірш Миколи Томенка «Думаю»

     «Мені важко передати свої відчуття від цієї зустрічі. Коли я слухав його розповідь, мені було тяжко, бо в словах 92-літнього дідуся відчувався біль і страждання від пережитого ним. З його розповіді кожен міг щось взяти для себе і чомусь навчитися. Мені було навіть боязко декламувати вірш. Ця людина воювала за моє світле майбутнє і я не мав права осоромитись.
      Після цієї зустрічі я відчув неабияку гордість за своїх прадідів. І мені здається, що кожен зробив певні висновки щодо того, як ми живемо.»

Денис Левіков, студент І курсу економічного факультету

напряму підготовки «Економіка підприємства»

Про атмосферу, яка панувала в залі, щиро сказав Сергій Харченко:
      «Всі уважно слухали, навіть боялися зайвий рух зробити, щоб не завадити Дмитру Петровичу, а про перебити його слова я вже й мовчу».
     На думку Анни Дараган, « для українського народу дати, пов’язані із визволенням від фашистів земель нашої Батьківщини, дуже важливі. А зустріч із ветераном Великої Вітчизняної війни сколихнула серця юних студентів, адже розповідь очевидця тих страшних подій не залишила нікого байдужим».
    А як підсумок наведемо слова студентки Любові Бурмаки: «Нам, молоді, потрібно знати і пам’ятати про трагічні події нашої історії і бути вдячними тим людям, які заради нас готові були віддати і віддали життя»

Студенти-економісти із Почесним ветераном України Стаднюком Дмитром Петровичем та завідувачкою відділу мистецтв Дитячої бібліотеки для юнацтва Аліною Вікторівною Островою

    

Студенти сповнені уваги

Ярина Пузиренко,
доцент кафедри культурології

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook