Заслухано аналіз діяльності та перспективи розвитку навчально-дослідного господарства «Ворзель»

21 жовтня 2014 року

 21 жовтня продовжено роботу по аналізу діяльності господарств університету та визначення шляхів розвитку. 

 
Наше завдання – вчити господарювати. Сьогодні навчально-дослідні господарства знаходяться в складному стані. Тому ми хотіли б почути, в якому напрямку рухатиметься господарство, його стратегію та перспективні плани. Такими словами розпочав співбесіду із керівництвом ВП НУБіП України «НДГ «Ворзель» ректор університету Станіслав Ніколаєнко
 
Проаналізував діяльність господарства за останні два роки в.о. директора Іван Куделя. За його словами, за останні кілька місяців перспективи на покращення все-таки є. Він запевнив, що докладе усіх зусиль, щоб «НДГ «Ворзель» стало передовим. Підрозділ спеціалізується в основному на виробництві продукції тваринництва. Основний дохід господарство отримує від реалізації молока. Також наведено структуру витрат, вагому частку яких займає фонд оплати праці. Господарство використовує морально застарілу техніку, тому одним із головних напрямків поліпшення роботи має стати оновлення технічного парку. Цьогоріч нестача паливно-мастильних матеріалів та якісного насіннєвого матеріалу через відсутність коштів призвели до втрати частини врожаю. Колектив господарства добре попрацював на заготівлі кормів, тому, як зазначив Іван Куделя, зиму перезимуємо достойно. Основне завдання на сьогодні – нарощування поголів’я ВРХ, зокрема молочних корів. На перспективу – завершення реконструкції ферми на 300 голів худоби. Крім цього, у господарстві планують впровадити проекти вирощування овочевих культур (морква, столовий буряк, капуста).
 
 
Участь в обговоренні проблем, які спіткали господарство, та шляхів їх вирішення взяли перший проректор Ігор Ібатуллін, проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, начальник юридичного відділу Андрій Бова, директори ННІ ветеринарної медицини та якості і безпеки продукції тваринництва Микола Цвіліховський, тваринництва і водних біоресурсів – Вадим Кондратюк, енергетики і автоматики –  Володимир Козирський, рослинництва, екології і біотехнологій – Григорій Демидась, професор Василь Туринський, головний бухгалтер Тетяна Кондрицька.
 
 
Ректор університету Станіслав Ніколаєнко за підсумками обговорення доручив відповідним службам до завершення дня напрацювати план заходів, зокрема передбачити у ньому вирішення кадрових питань по енергетикам в господарстві. Також на контролі юридичний супровід діяльності господарства, добудова комплексу та інше. 
 
Ольга Наконечна
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook