Один день із життя практикантів-психологів

26 червня 2022 року

  Ось і промайнув перший тиждень виробничої практики студентів-третьокурсників спеціальності «Психологія». Хоча зазначений проміжок часу і невеликий, однак він був дуже насиченим для нас. Ми поповнювали свої знання з техніки психологічного консультування та відпрацьовували консультативні навички.

    Уже в перший тиждень практики ми мали по декілька консультацій клієнтів різного віку: від молодшого шкільного до середньої дорослості. Працювати довелось із запитами різної складності: дитячі страхи, труднощі в стосунках, психосоматичні прояви внутрішніх конфліктів. Завдяки інструктуванню керівників практики ми могли почувати себе досить впевнено у своїй роботі.
    Особливо насиченим та цікавим для практикантів виявився останній робочий день тижня. У п’ятницю, 24 червня 2022 р. відбулась групова онлайн-супервізія нашого консультативного досвіду з керівником практики Іриною Мартинюк. Ми мали змогу обговорити проведену роботу, проаналізувати її сильні та слабкі сторони, відрефлексувати свої переживання з її приводу. Отримані рекомендації та зроблені висновки щодо взаємодії з клієнтами дуже цінні для нашого професійного зростання.

     Окрім того, ми мали онлайн-зустріч із фахівцем Київського міського центру соціальних служб Валентиною Єрмачковою, котра дуже ґрунтовно познайомила нас зі змістом діяльності центру та особливостями роботи психологів у цій структурі.

     Дуже цікавим для нас виявився досвід роботи центру у сучасних реаліях. У жвавому діалозі з пані Валентиною ми дізнались сутність запитів на психологічну допомогу його клієнтів, основні акценти у здійсненні їх психологічного консультування.
     Безумовно, отриманий за період практики досвід дуже важливий для нас. Тому хочемо подякувати нашим клієнтам, котрі звернулись до нас і довірили нам частинку свого внутрішнього світу, керівникам практики І. Мартинюк та В. Шмаргуну за надану підтримку.
     Окремі слова вдячності адресуємо Київському міському центру соціальних служб за співпрацю, його представнику – В. Єрмачковій за приділений час у завантаженому графіку роботи, за готовність ділитись професійним досвідом.

Маємо надію, що і наша робота як психологів буде корисною для інших.

 

Яна Прохоренко,
староста групи ПС-19001б

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook