«Наш фронт – якісна освіта!» – під таким гаслом на гуманітарно-педагогічному факультеті відбувся старостат

25 травня 2022 року

 

25 травня 2022 року на гуманітарно-педагогічному факультеті відбувся розширений старостат (онлайн-формат, платформа Webex) за участю декана Інни САВИЦЬКОЇ, заступників декана, старост та наставників академічних груп.
Осмислюючи важливість питань організації освітнього процесу, декан факультету – Інна САВИЦЬКА наголосила, що робота із студентською молоддю завжди була однією з пріоритетних у педагогічній практиці. Спектр питань, які були висвітлені деканом факультету був дуже широкий – від місця старости, наставника в системі освітнього процесу до вдосконалення інструментів організації літньої екзаменаційної сесії – 2022 в умовах викликів воєнного стану.

Особлива увага була приділена необхідності налагодження діалогу із студентами в умовах воєнного стану. Декан факультету запевнила старост у тому, що всі структури університету працюють у звичному режимі та готові надавати допомогу студентам у вирішенні проблемних питань. У цій ситуації наставник є для студента основною зв’язуючою ланкою із деканатом, кафедрами, підрозділами університету: «Наставники мають підтримувати і допомагати студентам» – узагальнила Інна Миколаївна.

Під час зустрічі учасникам були доведені графіки сесій та наголошено на необхідності виконання навчального плану: «Для усіх нас важливо, щоби попри труднощі, спричинені війною, студенти продовжили навчання». Особливий наголос Інна Миколаївна зробила на ліквідації академічної заборгованості відповідно до встановлених строків. Реагуючи на запити наших студентів і викладачів, сесію потрібно закрити з гаслом: «Наш фронт – якісна освіта».
Розуміючи складну ситуацію у якій зараз знаходиться кожна українська родина, Інна Миколаївна нагадала студентам, що вони можуть скористатись можливістю поетапної оплати за навчання відповідно до встановлених строків оплати.

Декан не обійшла увагою і випускників гуманітарно-педагогічного факультету: «…це випуск бакалаврів, який ми здійснюємо в умовах війни». Старости 4 курсу мали змогу почути інформацію про завершення не тільки освітнього процесу, а й про умови завершення терміну проживання в гуртожитках університету у зв’язку із закінченням навчання, оформлення обхідних листків тощо.

Відгукуючись на зацікавлення студентів-випускників, Інна Миколаївна відмітила, що вступна кампанія в умовах війни має певні особливості. Для вступу на магістратуру випускники бакалаврату замість ЗНО будуть складати мультипредметний тест (НМТ). Зважаючи на високий запит від українських студентів на навчання, НУБіП України запрошує усіх бажаючих, вступників 2022 року, на безкоштовні курси підготовки до складання НМТ. Тож маємо нові виклики у підготовці майбутніх фахівців.
Зустріч продовжилась виступом заступника декана гуманітарно-педагогічного факультету Світлани ХАРЧЕНКО, яка у своєму звернені до наставників і старост академічних груп висвітлила хвилюючі питання оплати за проживання і поселення у гуртожитки у 2022-2023 навчальному році; дотримання правил проживання у гуртожитку; приведення кімнат у порядок тощо. Заступник декана Вадим ОВЧАРЕНКО проінформував студентів про соціальну підтримку студентів, правила оформлення соціальної стипендії, умови надання пільги сім’ям учасників бойових дій та їхнім дітям;

Студенти задавали найрізноманітніші запитання, на які отримували вичерпні відповіді. Також студентів закликали слідкувати за інформацію на сайті університету, факультету та активно долучатися до суспільного життя академічної нашої спільноти.

Доктор педагогічних наук, доцент,
професор кафедри психології НУБіП України
Яшник С.В.

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook