Працювати потрібно відповідально: відбулася співбесіда із керівниками відокремлених підрозділів «Великоснітинське НДГ імені О. Музиченка» та «Агрономічна дослідна станція»

20 жовтня 2014 року

 На чергових співбесідах адміністрації університету із керівництвом ВП НУБіП України «Великоснітинське НДГ імені О. Музиченка» та «Агрономічна дослідна станція» 20 жовтня обговорено стан та перспективи розвитку господарств.

 
Очільники підрозділів Микола Журавель та Сергій Павліченко представили фінансовий стан господарств, структуру виробництва сільськогосподарської продукції, посівних площ. Оскільки підрозділи займаються виробництвом продукції тваринництва, мова йшла і про надійну кормову базу. За словами Миколи Журавля, грубих та концентрованих кормів вистачить до жнив. Та досягнути високих врожаїв неможливо без модернізації і оновлення технічного парку.  
 
 
Під час співбесіди кожен керівник запропонував проекти по розвитку господарства. Здебільшого, вони стосуються розширення спеціалізації продукції рослинництва, введення нових культур у сівозміни, вирощування насіннєвих матеріалів.
 
 
За короткий період треба зробити господарства прибутковими й ефективними. Потрібно нарощувати виробництво. А це означає збільшення середньодобових надоїв та приросту живої маси ВРХ. На цьому наголосив перший проректор Ігор Ібатуллін. Проректор з навчальної та виховної роботи Сергій Кваша звернув увагу директорів на місії господарств як підрозділів для забезпечення навчальної діяльності та дослідних робіт. 
 
 
У діалозі про шляхи розвитку господарств взяли участь також директори ННІ рослинництва, екології і біотехнологій Григорій Демидась, тваринництва та водних біоресурсів – Вадим Кондратюк, ветеринарної медицини та якості і безпеки продукції тваринництва – Микола Цвіліховський, бізнесу – Анатолій Діброва, технічного ННІ – Валерій Дубровін, професори Василь Туринський та Микола Доля. Висловлено чимало пропозицій, спрямованих на підвищення рівня рентабельності виробництва продукції рослинництва і тваринництва, а також розширення виробничої діяльності.
 
 
Обидва господарства тісно співпрацюють із навчально-науковими інститутами. Професори і співробітники університету консультують з приводу виробничих питань, спеціалізації, сортів, технологічних операцій обробітку грунту тощо. Також надають допомогу, в тому числі і під час навчальних практик силами студентства, в діагностиці хвороб чи диспансеризації худоби. Спільно із ННІ енергетики і автоматики у Великоснітинському НДГ проводяться заходи економії енергоносіїв. 
 
 
Підбиваючи підсумки, ректор університету Станіслав Ніколаєнко відзначив реальні кроки у напрямку стабілізації діяльності господарств за останні кілька місяців. Та зазначив про готовність надавати всіляку допомогу і підтримку силами наших навчально-наукових інститутів. Станіслав Миколайович зазначив, що запропоновані сьогодні проекти слід ще раз ретельно розглянути та проаналізувати. Завдання для керівників господарств – за рік-другий вирівняти ситуації в господарствах. А для цього мусить бути чіткий план та жорстко вибудувана філософія розвитку кожного із підрозділів. І останнє: працювати потрібно відповідально. Бо причиною негараздів є саме  безвідповідальність працівників. Наступного року маємо досягнути перелому. Тож менше слів, а більше діла. 
 
 
Ольга Наконечна
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook