ННІ післядипломної освіти. Проведено навчання з питань стратегічних напрямів формування самодостатності сільських територіальних громад та земельного законодавства України

20 жовтня 2014 року

15-17 жовтня 2014 року згідно спільного затвердженого  плану-графіку між Київською обласною радою і НУБіП України проведено навчання голів сільських і селищних рад, депутатів голів комісій, спеціалістів АПК району та працівників виконавчого апарату Білоцерківської районної ради та райдержадміністрації з питань стратегічних напрямів формування самодостатності сільських територіальних громад та земельного законодавства України.

  

    Відповідно до навчально-тематичної програми відкрив заняття заступник директора ННІ післядипломної освіти НУБіП України Віктор Олексійович Пабат із лекцією "Основні завдання діяльності НУБіП України, які визначені Законом України "Про вищу освіту". АПК: перспективи розвитку в сучасних умовах".

     Перед слухачами з лекціями виступили: Ярослав Федорович Жовнірчик, доцент кафедри інноваційної діяльності в АПК "Удосконалення териториальної організації місцевого самоврядування щодо реформування публічної служби в Україні", Ігор Олексійович Шумак, доцент, юрисконсульт ЖБК "Дарниця - 2" "Конституційно-правові засади діяльності сільських та селищних голів" та Ольга Леонтіівна Попова, д.е.н., провідний науковий співробітник Інституту економіки та прогнозувань НАНУ "Аграрний і сільський розвиток України в контексті сучасних пріоритетів".

Під час обговорення розглянуто наступні питання:

  1. Розблокування роботи державного казначейства: власні кошти сільських громад не перераховуються місцевим органам державного казначейства, що призводить до кредиторської заборгованості перед виконанням робіт та послуг.
  2. Децентралізація влади шляхом передачі повноважень та фінансування ресурсів на місце.
  3. Повернення повноважень в земельній сфері сільським, селищним та районним радам щодо розпорядження земельного запасу за межами населених пунктів.
  4. Концентрація місцевого самоврядування потребує доопрацювання в напрямку адаптації її основних положень саме для практичного застосування на місцях.

   

В.О. Пабат,

заступник директора ННІ післядипломної освіти

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook