На Волині відбувся всеукраїнський форум з питань охорони праці в лісовій галузі «Діймо разом заради миру і безпеки в Україні»

19 червня 2022 року
 Немає важливіших питань, ніж збереження здоров‘я і життя людей. Під час війни ризики нещасних випадків значно зростають.
   09-10 червня 2022 року на базі ДП «Ковельське ЛГ» Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства пройшов Всеукраїнський форум з питань охорони праці в лісовій галузі «Діймо разом заради миру і безпеки в Україні», на якому виступити з доповіддю та провести навчання запросили доцента кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві НУБІП України Тамару Білько.

   Участь у заході приймали обласні спеціалісти з питань охорони праці, державні лісогосподарські підприємства, що координуються Волинським обласним управліннями лісового та мисливського господарства, спеціалісти Держпраці у Волинській області, запрошені гості (керівники, обласні спеціалісти, інженери з охорони праці, відповідальні з питань охорони праці, інші).
   Учасники форуму ознайомились з принципами організації та проведення нижньоскладських робіт штатними працівниками підприємства, оглянули організацію проведення робіт на лісовому розсаднику, обговорили організацію безпечної діяльності лісогосподарських підприємств в умовах воєнного стану та ознайомились із презентацією досвіду державного підприємства «Ковельске ЛГ» та заслухали звіт з реалізації програми зниження ризиків трат здоров’я працівників Волинського ОУЛМГ «Шлях до нульового травматизму» Vision Zero.
   Обласні спеціалісти та інженери охорони праці - побували на лісокомплексі, лісовому розсаднику, пройшли навчальну підготовку щодо надання домедичної допомоги та роботи із вибухонебезпечним предметами.
   Андрій Мусійовський, головний спеціаліст відділу використання лісових ресурсів Державне агентство лісових ресурсів України: “Фахівцям з охорони праці необхідно вдосконалюватися та розвиватися. Тому теоретичні навчання і практична підготовка постійно супроводжують нашу роботу. Обмін досвідом - теж необхідний елемент у цій діяльності”.
   Заготівля, виробництво - особливо небезпечні види робіт. У воєнний час це ще й ризики через замінування територій. Тому потрібно навчити наших людей, як працювати максимально безпечно.
   Волинь невипадково проводила цей форум. Це область, яка впевнено займає лідерські позиції в галузі щодо впровадження ризико-орієнтованих підходів. Тут знаходиться найкраще підприємство з охорони праці. Фахівець обласного управління Олександр Боровицький отримав нагороду як лідер року за впровадження проекту «Vizion Zero» - прагнення до нульового травматизму. Вперше міжнародна практика з безпечної організації праці запроваджується саме у держлісгоспах Волинської області.
   Олександр Кватирко, начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства: “Питання охорони праці надважливі, ми завжди приділяємо цьому напрямку особливу увагу. Адже це не просто елемент діяльності, це безпека і життя людей. У держлісгоспах Волині 2025 працівників. За останні 5 років у реалізацію завдань з охорони праці держпідприємства області вклали 65 млн грн. В середньому в рік - понад 12 млн грн”.
   Нова воєнна реальність – нови виклики. Тому форум був націлений на такі заходи і завдання, які здатні мінімізувати витрати. У ньому поєднані навчання щодо роботи на шляху до нульового травматизму та особливості праці у військовий час.  

 

Тамара Білько, доцент кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook